Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια & Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Κλινική Κοινωνική Λειτουργός MSc
Η Γεωργία Βλάχου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη ψυχική υγεία & ψυχιατρικές διαταραχές.Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευση της στη κλινική Συστημική Ψυχοθεραπεία.
Παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής στη ψυχική υγεία, δυσκολίες στο εργασιακό περιβάλλον, άγχος διαχείριση κρίσεων καθώς και Ψυχοθεραπεία σε εφήβους, ενήλικες, οικογένειες & γονείς. Είναι τακτικό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων στη κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία, τη διάγνωση & θεραπεία της ουσιοεξάρτησης και του αλκοόλ, τις δεξιότητες παρέμβασης με τη μέθοδο Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία.
Επιπλέον, διακατέχεται από ενδιαφέρον για την επιστημονική έρευνα στη ψυχιατρική και ψυχολογία και συγκεκριμένα στη διεξαγωγή ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας με δημοσιεύσεις εργασιών καθώς και δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό για τη ψυχική υγεία.
Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση & εκπαίδευση συνεχίζει την εκπαίδευση της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.
Η κλινική επαγγελματική εμπειρία της συμπεριλαμβάνει εργασία με άτομα στην ουσιοεξάρτηση και το αλκοόλ, στην απεξάρτηση, πληθυσμό σε κοινωνική ευαλωτότητα, ωφελούμενους κοινωνικών υπηρεσιών,κρατούμενους σε κατάστημα κράτησης, άτομα τρίτης ηλικίας, παιδιά & εφήβους, προσφυγικό πληθυσμό και τέλος, άτομα με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.
Έχει εργαστεί στο τμήμα Συμβουλευτικής Ατόμου & Οικογένειας Δ.Π., στη Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Ζ.Αθηνών, στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, στην οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, σε παιδικούς σταθμούς, στη κεντρική διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ Αθηνών, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπου έχει λάβει και Πτυχίο Εθελόντριας Κοινωνικής Πρόνοιας, στη Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ψυχιατρικές Διαταραχές & Ψυχική Υγεία
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 09:00 | 21:00 |
Ο θάνατος και η απώλεια έχουν αποτελέσει αντικείμενο φιλοσοφικού στοχασμού από την αρχαιότητα έως τους σύγχρονους φιλοσόφους ανά τον κόσμο. Ο Πλάτωνας όπως αποτυπώνεται στο φιλοσοφικό του έργο στην Πολιτεία και τον Φαίδωνα, βλέπει τον θάνατο "μακάριον", ως απελευθέρωση της ψυχής από το σώμα, οδηγώντας την σε έναν ανώτερο, αιώνιο κόσμο.
Μετά τη πρώτη ανακοίνωση της πανδημίας της νόσου coronavirus 2019 (COVID-19 SARS-CoV-II) διανύουμε τη περίοδο απολογισμού της. Τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οργανωνόμαστε κοινωνικά, στην καθημερινότητά μας και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέες συνθήκες στις οποίες η προσαρμογή αποδείχτηκε απαιτητική και δύσκολη.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.