Στόχοι μας είναι:
Η στήριξη του νοσηλευομένου παιδιού στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και της οικογένειας του,
Η πλαισίωση του τμήματος Παιγνιοθεραπείας των παιδιατρικών νοσοκομείων, με εθελόντριες σε καθημερινή βάση,
 
 
Η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας όπως , τα ακριτικά νησιά Ν&Β Αιγαίου, οι ακριτικές περιοχές της Θράκης κλπ, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής «Υποστηρίζουμε τη Ζωη»,
Η συμβολή μας στη βελτίωση νοσηλείας των παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας μας, με προσφορές σύγχρονων μηχανημάτων αναπλάσεις χώρων κ.α.,
Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
 
Tο 1974 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προώθησε για πρώτη φορά, το σημαντικό για την ανθρωπότητα μήνυμα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Το μήνυμα αυτό βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση και κυρίως ενέπνευσε ένα μικρό πύρινα εθελοντριών μεταξύ των οποίων και η σημερινή Πρόεδρος των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» κα Γιολάντα Βλάχου νεαρή τότε παιδαγωγός.
 
Η ομάδα αυτή που είχε ήδη ξεκινήσει τις δραστηριότητες της στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού πλαισιώνοντας την Παιγνιοθεραπεία, μια πολύ σημαντική προσφορά στα νοσηλευόμενα παιδιά, προχώρησε στην δημιουργία της Ανοιχτής Αγκαλιάς των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, μιας αναγνωρισμένης Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, με βασικό στόχο τη στήριξη, με κάθε τρόπο, του παιδιού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
 
Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής "Ανοιχτή Αγκαλιά"
Λ. Μεσογείων 24, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210-7726814, 210-7726815
Fax: 210-7799646
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.