Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί ένα από τους πρώτους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινοτικής φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου.
 
 
Επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε είναι ο κ. Ι.Τσιάντης, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής.
 
Η E.Ψ.Y.Π.E. είναι επιστημονικό μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο, στα μέλη της δε περιλαμβάνονται έγκριτοι επιστήμονες με πολύχρονη και διακεκριμένη θητεία στον τομέα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, με μεγάλη κλινική εμπειρία και σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.
 
Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. αναπτύσσει δραστηριότητες στους τομείς της λειτουργίας νέων, πρότυπων υπηρεσιών (μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης,) της υλοποίησης προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, της διενέργειας, σχετικών ερευνών και ανάλογων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των εκδόσεων και της παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών. Επίσης, διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια. Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία μονάδων ψυχικής υγείας για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και αποκατάσταση Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών, που εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Ψυχιατρική Μεταρύθμιση "Ψυχαργώς" και είναι οι εξής: Ο Ξενώνας Παιδιών "Μελία" και το Κέντρο Ημέρας "Ωρίων" με την Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία.
 
τηλ. 2106546524
Ιστοσελίδα: epsype.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.