Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη πανελλαδικά.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 23 χρόνια με στόχο: την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο, τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι, την επανένταξη τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος, την συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας, την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Έχει Γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στη Καβάλα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Σύρο, στη Ρόδο, στη Κέρκυρα και στη Πάτρα, που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες. Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (EMSP) και τακτικό μέλος, από τις 43 χώρες-μέλη, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιριών για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MSIF), που εδρεύει στο Λονδίνο, από όπου προέρχεται το πληροφοριακό υλικό. Εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο Διευθυντών της MSIF, που αποτελείται από 24 άτομα διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο.

Συμμετέχει στα κυριώτερα ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια, καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνουν η ΕΜSP και η MSIF. Οργανώνει πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα για τη σύγχρονη ενημέρωση σχετικά με τη νόσο. Συνεργάζεται με γιατρούς νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς. Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους είναι σε βαριά κατάσταση.

Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματα τους. Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, ψυχολογικής υποστήριξης, ρεφλεξολογίας, δραματοθεραπείας, χοροθεραπείας) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Επικοινωνία:
Π. Χαραλαμπίδη 3, Άγιος Ιωάννης, Θεσσαλονίκη, 55132
2310949909
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Ιστοσελίδα: gmss.gr