Διαχείριση αδελφικής αντιζηλίας και συγκρούσεων : Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR, στις 29 Μαρτίου με εισηγητή τον Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ.Α.Α.Π.Α.Θ.) είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας (ΜΚΦ) για άτομα με αναπηρίες, Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενο από την Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας .

Η Μονάδα προέκυψε από την συγχώνευση δύο(2) Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, του ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (π.Ψ.Κ.Β.Ε.) μετά την ψήφιση του Ν. 4025/2-11-2011(ΦΕΚ 228/Α/2-11-2011) περί «Ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις».

Το Κέντρο έχει σκοπό την προσφορά των παρακάτω Υπηρεσιών:

Α/ Την παροχή φροντίδας, περίθαλψης, εκπαίδευσης , ψυχαγωγίας καθώς και τη λειτουργική , κοινωνική και επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων και των δύο φύλων, ηλικίας δύο(2) ετών και άνω, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες η πολλαπλές αναπηρίες κατά προτεραιότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Β/ Την εφαρμογή προγραμμάτων ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης, λειτουργικής, κοινωνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης για άτομα και των δύο φύλων ηλικίας έξη(6) ετών και άνω, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες η πολλαπλές αναπηρίες από τους Δήμους του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και τα οποία δεν διαμένουν στο Κέντρο αλλά στις οικογένειες τους.

Γ/ Την ανάπτυξη Προγραμμάτων Κατάρτισης ΑμεΑ, Εθελοντισμού, Ευαισθητοποίησης της κοινότητας, Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στελεχών Πρόνοιας.

Επικοινωνία:

Τζων Κέννεντυ 62
555 35 Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2313 320 100
Φαξ. 2310 302 400
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.