Το 1998 γονείς παιδιών με αυτισμό στην προσπάθειά μας να οργανωθούμε σαν μία ομάδα με κοινά προβλήματα, με την υποστήριξη των φίλων, ιδρύσαμε το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε τη συμπαράσταση επιστημόνων ειδικών στον αυτισμό. Οι φίλοι – εθελοντές στηρίζουν τις δραστηριότητές μας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό της περιοχής και των οικογενειών τους. Με το πέρασμα του χρόνου η προσφορά του Συλλόγου επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα η προσφορά και η δράση μας έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με γονείς από όλη την Ελλάδα και έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε πληροφόρηση και γονεϊκή υποστήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσεται η καλλίτερη ενημέρωση μας σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πληρέστερη πληροφόρηση.

Οι στόχοι του συλλόγου

Με την υποστήριξη επιστημονικών συμβούλων, ειδικών στον αυτισμό και φίλων, ο Σύλλογος για την επίτευξη του σκοπού του επιδιώκει:

  • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και της κοινωνίας για το πρόβλημα του αυτισμού
  • τη δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης και διαβίωσης
  • τη διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων για γονείς και εκπαιδευτές
  • τη συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για έρευνα και θέματα που προάγουν τον αυτισμό.
  • την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος και την αποδοχή της διαφορετικότητας

Επικοινωνία:

Δημοκρατίας 115, Νεάπολη 413 34
Λάρισα
Τηλ: 2410613112
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.