Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι ένα ιστορικό Ίδρυμα παροχής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και την σύζυγό του Μαριγώ με το Βασιλικό Διάταγμα της 9ης Ιουνίου 1889. Εγκαινιάστηκε από την Βασίλισσα Όλγα στις 19 Ιανουαρίου 1904. Έκτοτε, το Ίδρυμα μετρά υπερεκατονταετή αδιάλειπτη λειτουργία και προσφορά πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας.

Το όραμα μας

Όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι σωματικά, ψυχικά και πνευματικά υγιή και να διαθέτουν ηθικές αρχές, καλές συνήθειες και τα αναγκαία εφόδια για τη ζωή.

Αποστολή μας

Σήμερα, το Ίδρυμα παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη σε κορίτσια ηλικίας από 6 ετών, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα. Προσφέρει στέγη, ενδιαίτηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, ηθική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και συναισθηματική υποστήριξη με την βοήθεια κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, επιμορφωτικές και εξωσχολικές δράσεις, οικονομική στήριξη στις μαθήτριές του που σπουδάζουν σε Α.ΕΙ. και Τ.Ε.Ι. ενώ ταυτόχρονα συντρέχει οικονομικά σε περιπτώσεις αποφοίτων μαθητριών, που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να εργαστούν. Επιδιώκουμε να προστατεύουμε παιδιά σε κατάσταση ανάγκης, με το να τα φροντίζουμε προληπτικά και ενεργητικά με κάθε τρόπο, και με το να τα εκπαιδεύουμε και να τα προετοιμάζουμε για τη ζωή τους.


Επικοινωνία
Διεύθυνση: ΚΛΕΙΣΟΒΗΣ 18
Πόλη: Πειραιάς
Τ.Κ.: 185 38
Τηλέφωνο: 210 45 15 387 - 210 45 13 759
Φαξ: 210 45 37 629
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: xatzikiriakio.gr