ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Όλα τα κείμενα έχουν ελεύθερη θεματολογία αλλά πάντοτε σχετική με την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

2. Απαιτείται σημαντική προσοχή, στη σύνταξη και την ορθογραφία. Το τμήμα σύνταξης του Psychology.gr ενδέχεται να απορρίψει ένα άρθρο, αν έχει πληθώρα συντακτικών ή/και ορθογραφικών λαθών.

Διατηρεί ακόμη το δικαίωμα διόρθωσης-επιμέλειας ενός άρθρου με τους εξής τρόπους:

α) Τίτλος άρθρου: ενδέχεται να γίνει τροποποίηση του τίτλου του άρθρου, είτε για λόγους καλύτερης κατάταξης του άρθρου στις μηχανές αναζήτησης, είτε επειδή ο τίτλος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο παρελθόν, είτε αν το άρθρο «προκριθεί» για εμφάνιση στο Online Λεξικό Ψυχολογίας του Psychology.gr.

β) Περιεχόμενα άρθρου: ενδέχεται να γίνει επιμέλεια στα περιεχόμενα του άρθρου, είτε για διόρθωση συντακτικών σφαλμάτων, είτε για την προσθήκη υποτίτλων στις επιμέρους ενότητες του άρθρου. Συχνά, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται και γράφει ένας αρθρογράφος, είναι εντελώς διαφορετικός με τον τρόπο που λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Ενδέχεται λοιπόν το τμήμα σύνταξης του Psychology, να προβεί σε προσθήκες «Υποτίτλων» οι οποίοι θα είναι απόλυτα σύμφωνοι με το περιεχόμενο και δεν θα το αλλοιώνουν με οποιοδήποτε τρόπο.

3. Τα άρθρα θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 800 λέξεις. Μικρότερα άρθρα ενδέχεται να απορριφθούν από το τμήμα σύνταξης.

4. Συνίσταται τα άρθρα να εμπεριέχουν στο τέλος βιβλιογραφία/πηγές. Αν και αυτό δεν αποτελεί υποχρέωση, ωστόσο λαμβάνεται υπόψιν στην περαιτέρω προώθηση και προβολή του άρθρου, στα Social Media, στο εβδομαδιαίο Newsletter και στα άλλα μέσα προβολής που διαθέτει το Psychology.gr

5. To Psychology.gr διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα συνεργαζόμενα μέσα/ιστοσελίδες.

6. Στους ειδικούς Ψυχικής Υγείας που διατηρούν προσωπική/επαγγελματική ιστοσελίδα, συνίσταται, αλλά δεν αποτελεί υποχρέωση, η εμφάνιση σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας του ειδικού, εικονιδίου ή κειμένου με σύνδεσμο προς το Psychology και αναφορά στην επιστημονική συνεργασία μεταξύ του ειδικού και του Psychology.

7. Ο αρθρογράφος, διατηρεί το δικαίωμα, για οποιοδήποτε λόγο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να διακόψει τη συνεργασία του με το Psychology χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσει για την απόφαση του αυτή. Δεν έχει ωστόσο δικαίωμα να ζητήσει αναδρομική αφαίρεση από το Psychology, του δημοσιευμένου υλικού (άρθρα).

8. Δεν επιτρέπονται εντός των άρθρων, η διαφήμιση υπηρεσιών καθώς και οι σύνδεσμοι προς τρίτες ιστοσελίδες. (επιτρέπονται σύνδεσμοι μόνο στο παράρτημα που αφορά βιβλιογραφία & πηγές).

9. Το τμήμα σύνταξης του Psychology.gr έχει την ευθύνη επιλογής του φωτογραφικού υλικού που συνοδεύει ένα άρθρο. Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους: για την επίτευξη ομοιομορφίας και καλής ταξινόμησης των άρθρων και για την αποφυγή προβλημάτων που αφορούν πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών. Σε κάθε περίπτωση, ο αρθρογράφος δικαιούται, αν το επιθυμεί, να αποστείλει φωτογραφικό υλικό, είναι όμως στη διακριτική ευχέρεια του τμήματος σύνταξης να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό ή όχι.

10. Δεν προβλέπεται χρηματική αμοιβή όσον αφορά την αρθρογραφία. Το Psychology.gr, τιμώντας την κάθε συνεργασία, δεσμεύεται να προβάλλει με κάθε δυνατό μέσο τα άρθρα των συνεργατών -ανάλογα και με το είδος συνεργασίας, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω-.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο αρθρογράφος συνίσταται (χωρίς να αποτελεί υποχρέωση) να αποστέλλει, κατά μέσο όρο, 1 άρθρο /μήνα.

Τα άρθρα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν δημοσιευθεί σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο.

Ο αρθρογράφος, διατηρεί το δικαίωμα να αναδημοσιεύσει, μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, ΜΟΝΟ στην επαγγελματική του ιστοσελίδα, τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την αρχική δημοσίευση στην Πύλη Ψυχολογίας και μόνο εφόσον αναφέρει τα παρακάτω:
Πηγή 1ης δημοσίευσης: Πύλη Ψυχολογίας – Psychology.gr
Σύνδεσμος άρθρου: ακριβής σύνδεσμος προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του psychology.gr

Το Psychology, τιμώντας την αποκλειστικότητα δημοσίευσης του άρθρου, δεσμεύεται να προβάλλει το άρθρο με κάθε δυνατό τρόπο (Google News, Newsletter, Push Notifications, Twitter, Facebook κτλ) καθώς και με τακτικές επαναληπτικές προωθήσεις στα παραπάνω μέσα.

Το PSYCHOLOGY.GR  στα πλαίσια της αρθρογραφικής συνεργασίας παρέχει ανταποδοτικά:

1.  Δημοσίευση του άρθρου στην Αρχική Σελίδα του Portal και παραμονή του σε προβεβλημένη θέση, τουλάχιστον για μερικές ώρες.
2.  Δημοσίευση του άρθρου στην δημοφιλή υπηρεσία Google News. Η Πύλη Ψυχολογίας, είναι εγκεκριμένος εκδότης της Υπηρεσίας Google News, για αρθρογραφία και επικαιρότητα ψυχολογίας και ψυχικής υγείας.
3.  Πιθανή δημοσίευση του άρθρου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter)
4.  Επαναληπτικές προωθήσεις στα Social Media σε προγραμματισμένες χρονικές περιόδους.
5.  Προώθηση του άρθρου μέσω εβδομαδιαίου Newsletter με προτεινόμενα άρθρα.
6.  Προώθηση του άρθρου μέσω Push Notifications σε smart phones, tablets, desktops. Επαναληπτικές προωθήσεις του άρθρου μέσω Push Notification, ανά τακτά διαστήματα.
7.  10 - 30% έκπτωση σε διαφημιστικές υπηρεσίες (τοποθέτηση banner, προβεβλημένη δημοσίευση σεμιναρίων, κτλ). Το ύψος της έκπτωσης καθορίζεται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της αρθρογραφικής συνεργασίας και το πλήθος των δημοσιευμένων άρθρων
10. Δημοσίευση συνέντευξης ειδικού και προβολή της συνέντευξης στο Portal, στα Social Media και μέσω Push Notifications.

 

Σας καλωσορίζουμε στην ομάδα συνεργατών του Psychology και ευχόμαστε μια γόνιμη και αποδοτική για εσάς συνεργασία!

Η ομάδα της Πύλης Ψυχολογίας - Psychology.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τηλέφωνο: 231111.6860 & 231111.6862
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 3Β, Καλαμαριά, 55133, Θεσσαλονίκη