-10% Στις Σκιές του έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν... για τους αιρετικούς της αγάπης

Στις Σκιές του έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν... για τους αιρετικούς της αγάπης

Το βιβλίο των ερώτων είναι το τέταρτο του συγγραφέα και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του

Επίσης, σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες, αγγίζουν διάφορες όψεις του έρωτα.

 • Το πώς ο έρωτας κυοφορείται στα βάθη του έσω κόσμου μας και το πεπερασμένο του χρόνου του.
 • Τα ευαίσθητα σύνορά του με την αγάπη και τις δυσδιάκριτες περιοχές του πόθου και της εξάρτησης.
 • Το πώς επιλέγεται ο εκάστοτε «Άλλος μας», μεγαλόπρεπος μεν για εμάς, αλλά πάντα άπιαστος, φασματικός, παρών μόνο εν τη απουσία του.
 • Την υπόγεια σχέση του έρωτα με τον αχανή μη συνειδητό έσω χώρο μας, τη Σκιά μας, εκεί όπου συντίθενται αθόρυβα τα επαναλαμβανόμενα σενάρια και οι αδιέξοδες επιλογές μας.

Ένα μοναδικό εύρημα που χαρακτηρίζει τις Σκιές του έρωτα είναι ότι, στο τέλος κάθε ενότητας και πριν από την αρχή της επόμενης, παρεμβάλλεται ως επωδός και ένα Παράθεμα (σύντομο απόσπασμα ποιήματος, πεζού, στίχων τραγουδιού) ή μία μικρή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη «Εκμυστήρευση ανωνύμου».

Έτσι δημιουργείται ένα υπο-κείμενο «κάτω» από το κυρίως περιεχόμενο του βιβλίου, ώστε η ανάγνωσή του να γίνει, υπό μία έννοια, πιο βιωματική.

Συνολικά, το βιβλίο είναι απολαυστικό, πολυσέλιδο αλλά σφιχτοδεμένο, με έντονα ποιητική, υπαρξιακή και συχνά χιουμοριστική διάθεση.  Τα θέματά του προσεγγίζονται με έναν τρόπο γραφής απλό, ελεύθερο. 

Οι πλούσιες ιδέες που συνθέτουν αυτήν την πρωτότυπη προσέγγιση του έρωτα απλώνονται ξεκάθαρα δομημένες και κατανέμονται σε μικρές ενότητες, με σαφήνεια πλοήγησης από το ένα Κεφάλαιο στο άλλο. Τα παραδείγματα είναι άφθονα και χαρακτηριστικότατα. Οι πολλές αναφορές στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο συμβάλλουν ώστε το βιβλίο να κυλά αβίαστα.  Αυτά όμως όλα δεν αποβαίνουν σε βάρος της σοβαρότητας ή της ποιότητας της άφθονης πληροφορίας που παρέχουν οι σελίδες του, συνδυάζοντας την ταυτότητα γοητευτικού αναγνώσματος αλλά και τις διαστάσεις κειμένου αναφοράς για οποιονδήποτε μελετητή.

Οπότε, η έκταση και το βάθος της πληροφορίας στις σελίδες του έργου αυτού το καθιστούν μεν «οδηγό πλεύσης» σε εξαιρετικά θολά νερά, αλλά χωρίς να γίνεται «διδακτικό» ή εγχειρίδιο που υπόσχεται μυστικά τη μαγική επιτυχία στις σχέσεις μας.  

Το βιβλίο δεν απευθύνεται στον «ειδικό», ενώ ο αναγνώστης δεν χρειάζεται καμία απολύτως προηγούμενη σχετική γνώση για να περιηγηθεί στις σελίδες του και να εξερευνήσει πολύπλευρα αυτήν την εμπειρία θαυμάτων.

Το βιβλίο των ερώτων, σύμφωνα με τον συγγραφέα, στοχεύει απλώς να γίνει «εργαλείο». Εργαλείο ευέλικτο, για τον καθένα που ψάχνει να χαράξει τη δική του αλήθεια στο πώς συναντά, αγαπά, ερωτεύεται και ποθεί τον Άλλον.

Οι Σκιές του έρωτα αναζητούν οποιονδήποτε πορεύεται στους λαβυρίνθους των σχέσεών μας σεβόμενος τον εαυτό του, την αυθεντικότητα και τις ανάγκες του, ακόμα και αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «αιρετικός της αγάπης». 

Είναι μια τιμητική αναφορά στο Μέγα Άγνωστο μέσα μας. 

Εκεί, όπου λαχταρούμε να συναντήσουμε τα μάτια του Άλλου, τα οποία στον έρωτα γίνονται μεμιάς συγκλονιστικές αφορμές χαράς, πόνου, ζωής και πολλών θανάτων. Και, εκεί, όπου η αρχή και το τέλος όλων των ερώτων μας ενώνουν τα άκρα τους, σε έναν συνεχή βρόχο λήθης και νοσταλγίας.

Στην σελίδα των εκδόσεων, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο και συγκεκριμένα:
 • Περιεχόμενα Βιβλίου
 • Οπισθόφυλλο
 • Βίντεο και κείμενα για το βιβλίο
 • Σχετικά με τον συγγραφέα

Μεταβείτε στην σελίδα των εκδόσεων για τις παραπάνω αναλυτικές πληροφορίες: EKDOSEIS.PSYCHOLOGY.GR 

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το βιβλίο των ερώτων σχετίζεται έμμεσα με ένα άλλο βιβλίο του συγγραφέα, με τίτλο «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ». 

Οι Σημειώσεις καταπιάνονται με τα ίδια θέματα, αλλά από εντελώς άλλη οπτική γωνία - απλώς, όχι θεωρητικά, αλλά μάλλον προς το ύφος του ποιητικού πεζού ή του πολύ σύντομου αφηγήματος ή μονολόγου. 

Τις Σημειώσεις αποτελούν 25 μικρά κείμενα ή ιστορίες και 25 έγχρωμες εικόνες. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Σημειώσεις υπάρχουν σε ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ, αλλά επίσης ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ (αρχεία ήχου mp3, WAV, FLAC, AIFF), στο οποίο τα 25 κείμενα διαβάζονται από τους ηθοποιούς Κώστα Χατζησάββα και Κλειώ - Δανάη Οθωναίου.

Μεταβείτε στη σελίδα του βιβλίου Σημειώσεις για σένα (έντυπη εκδοχή)
Μεταβείτε στη σελίδα του βιβλίου Σημειώσεις για σένα (Audio)
Μεταβείτε στη σελίδα του συγγραφέα για να ακούσετε 6 ηχητικά αποσπάσματα από:  Σημειώσεις για σένα (audio)

Διαστάσεις 17 x 25
Ημερομηνία Κυκλοφορίας Οκτώβριος 2022
Σελίδες 460
Συγγραφέας Θεοδώρου, Πέτρος

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Στις Σκιές του έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν... για τους αιρετικούς της αγάπης

 • 15 αναγνώστες του PSYCHOLOGY.GR προτείνουν αυτό το βιβλίο!
 • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
  Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
 • Κατηγορία: Σχέσεις & Επικοινωνία
 • Εκδότης: Psychology.gr
 • ISBN: 978-618-86246 0-3
 • ISBN: 978-618-86246 0-3
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2022
 • Συγγραφέας: Θεοδώρου, Πέτρος
 • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα | Άμεση παράδοση
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
 • 27,72€
 • 24,95€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 23,54€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα