-25% Εξαντλήθηκε Η αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση


Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελικτικές διαδικασίες και συνδέεται με ένα πλήθος ψυχολογικών και κοινωνικών φαινομένων, που σηματοδοτούν τον βίο του ανθρώπου.

Η επαγγελματική καταξίωση, το άγχος, η κατάθλιψη, ο έρωτας και οι σχέσεις, η φιλία, η οικογένεια, η κοινωνική ιεραρχία, η αντίληψη του φύλου, η ισορροπία με τον εαυτό, η σχολική επίδοση, τα κίνητρα για δράση είναι μερικοί από τους παράγοντες, που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την αυτοεκτίμηση και καθορίζονται από αυτήν. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται διεξοδικά οι θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις του ψυχολογικού αυτού φαινομένου, αναζητούνται τα αίτια, οι συνέπειες και οι τρόποι καλλιέργειας του και επιχειρείται ο συσχετισμός της αυτοεκτίμησης με την κακοποίηση, την αυτοκτονία, το διαζύγιο, τη διεκδικητικότητα, την εφηβεία, την πολλαπλή νοημοσύνη, τη μάθηση και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Παράλληλα περιλαμβάνεται και η Κλίμακα Αυτοεκτίμησης, τόσο για εφήβους, όσο και για ενήλικες, σε μια προσπάθεια να οριοθετήσει ο αναγνώστης την αντίληψη για τον εαυτό του, συγκρινόμενος με ένα μεγάλο δείγμα ατόμων, που συμπλήρωσαν τη δοκιμασία αυτή.

Προσδοκώντας ότι θα μυήσουμε τον εκπαιδευτικό, τον γονιό και τον κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο στο μακρύ ταξίδι της αυτογνωσίας, αναλύουμε τους θεμελιώδεις όρους από ψυχαναλυτική, υπαρξιακή, συμπεριφοριστικη και γνωστική πλευρά, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούμε να αναδείξουμε και την κοινωνιολογική προοπτική, πιστεύοντας ότι η διεπιστημονικότητα ως τρόπος σκέψης φωτίζει αποτελεσματικότερα την αλήθεια.

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/01/2011
Σελίδες 368
Συγγραφέας Παπάνης, Ευστράτιος

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η αυτοεκτίμηση

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 31,95€
  • 23,96€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 22,61€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα