Κλινική Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια.
Πτυχίο Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης).
Μεταπτυχιακό Κλινικής-Κοινοτικής Ψυχολογίας (University of East London).
Πτυχίο Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Μεταπτυχιακό Κλινικής-Κοινοτικής Ψυχολογίας (University of East London)
Δίπλωμα στην Κλινική Ύπνωση με Εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία
Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση
Κλινικές Εφαρμογές Οικογενειακής - Συστημικής Ψυχοθεραπείας
Ψυχοπαθολογία - Ψυχοδιαγνωστική: DSM-IV
Κλινική Εκπαίδευση στην Ψυχική Υγεία
Test Αξιολόγησης Ψυχοπαθολογίας MMPI®-2
Τest Αξιολόγησης Προσωπικότητας 16PF® (16 παραγόντων)
Σήμερα:
- Δραστηριότητα ως Ιδιώτης Ψυχολόγος (Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική, Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ατόμων με Αναπηρία, Συντονισμός Ομάδων)
- Υπεύθυνη σπουδών - Καθηγήτρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Θεσσαλονίκης
Παλαιότερα:
- Ψυχολόγος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Αποφοίτων Μαθητών με Νοητική Αναπηρία Λακκιάς, ''Η Αρμονία''
- Σύμβουλος Ψυχολόγος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργείου - Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Πρακτική Άσκηση
- Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ- Α' Νευρολογική Κλινική, Πρακτική Άσκηση
- Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Εθελόντρια Ψυχολόγος
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | - | - |
Σάββατο | - | - |
Κυριακή | - | - |
O σχολικός εκφοβισμός: η σκόπιμη και συνειδητή επιθυμία να βλάψουμε τον άλλο και να τον/ την υποβάλουμε σε κατάσταση πίεσης. Μια κατάσταση που επιλέγεται να γίνεται θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ, κάθε φορά που ένα παιδί χάνεται! Γιατί; Γιατί να μην αποτελεί καθημερινότητα η καταπολέμηση του; Γιατί να μην ασχολούνται οι εκάστοτε πολιτικοί και “πολιτικάντηδες” με αυτό το θέμα καθημερινά;
Κύρια ερώτηση που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν είναι «Θα λειτουργήσει σε μένα;». Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι αυτό είναι ίσως το βασικό ζήτημα για όποιον σκέφτεται να επιλέξει την υπνοθεραπεία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από την έρευνα, ότι η υπνοθεραπεία όχι μόνο οδηγεί σε αποτελέσματα, αλλά πολλές φορές κατορθώνει ναεπιτύχει αυτό που άλλες θεραπείες δεν κατόρθωσαν!
Πόσες φορές έχετε γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά και έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώει ακατάπαυστα; Πόσες φορές σας ακυρώθηκε μια έξοδος και μείνατε σπίτι τρώγοντας υπερβολικές ποσότητες φαγητού; Πόσες φορές μαλώσατε με το σύντροφό σας και το πρώτο που κάνατε μόλις κλείσατε το τηλέφωνο ήταν να ανοίξετε το ψυγείο; Θυμάστε την τελευταία φορά που δεν μπορέσατε να πείτε αυτά που αισθάνεστε και κατατρέξατε αυθόρμητα στο ψυγείο;
Οι επιλογές των ατόμων όσον αφορά τη διατροφή (τόσο γενικά όσο και κάθε μέρα) καθορίζονται τόσο από βιολογικούς όσο και από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες. Η λήψη τροφής δεν ικανοποιεί μόνο τις βιολογικές ανάγκες τις πείνας και της δίψας, αλλά και ενέργειας συμβολικές, ηθικές και πολιτισμικά καθορισμένες.
Η υπνοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και τεκμηριωμένες μορφές θεραπείας για τους πάσχοντες από μετατραυματικό στρες. Η διαταραχή μετατραυματικού στρες – Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που προκύπτουν από ένα τραυματικό γεγονός στη ζωή ενός ατόμου.