Φιλοσοφική Σύμβουλος - Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1994.
Στη διάρκεια των ετών 2012 - 2016 σπουδάζει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αφού ολοκληρώνει τις σπουδές της παρακολουθεί πιστοποιημένα σεμινάρια στον κλάδο της Ψυχολογίας.
Το 2015 ξεκινά να δημοσιεύει τα πρώτα της κείμενα σε γνωστές ιστοσελίδες ψυχολογίας παρέχοντας συμβουλές αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας και επίλυσης προσωπικών και διαπροσωπικών προβλημάτων.
Πραγματοποιεί συμβουλευτικές συνεδρίες, που απευθύνονται σε ενηλίκους και μαθητές, χρησιμοποιώντας τις θεραπευτικές τεχνικές της Υπαρξιακής και Γνωστικής Συμπεριφορικής θεραπείας και θέτοντας τις αρχές του φιλοσοφικού ρεύματος του Στωικισμού ως την κορωνίδα της συμβουλευτικής διαδικασίας.
Στόχος της είναι να προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να μάθουν μέσα από την εμπειρία της Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής τον τρόπο που θα τους επιτρέπει να επιλύουν οι ίδιοι τα πρόβληματά τους ατομικά, να είναι ψυχικά θωρακισμένοι απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να αντιμετωπίζουν την ζωή θετικά, χωρίς να εξαρτώνται μακροχρόνια από την ψυχολογική στήριξη ενός ειδικού ή μιας φαρμακευτικής αγωγής.
Η Φιλοσοφική Συμβουλευτική δεν απευθύνεται σε ασθενείς, αλλά σε πελάτες.
Έχει εξειδικευτεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη "Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό" στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προκειμένου να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της και με ζητήματα σταδιοδρομίας.
Ο όρος επαγγελματική εξουθένωση (burnout) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Freudenberger το 1974 για να περιγράψει μια κατάσταση εξάντλησης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Η πανδημία της Covid-19 που ξέσπασε τις αρχές του 2020 έχει αυξήσει κατακόρυφα την αβεβαιότητα για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον όλων των χωρών του κόσμου. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλες δυσκολίες στην λήψη αποφάσεων και έχει μειώσει σημαντικά τα περιθώρια λάθους.
«Η ανταπόδοση από τη δουλειά πρέπει να είναι η ικανοποίηση που σας δίνει η δουλειά καθώς και η ανάγκη του κόσμου για τη δουλειά αυτή. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο κόσμος είναι παράδεισος, ή όσο πιο κοντά στον παράδεισο μπορεί να φτάσει κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση, έχοντας μια δουλειά που απεχθάνεστε, που σας κάνει και βαριέστε και που ο κόσμος δεν την χρειάζεται, η ζωή είναι κόλαση.» Γουίλιαμ Ε. Μπ. Ντιμπουά
Στην Οκινάουα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χωριό, μια αγροτική περιοχή 3.000 κατοίκων στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο εμφανίζει τον μεγαλύτερο δείκτη μακροζωίας στον κόσμο και για το λόγο αυτό αποκαλείται «το χωριό των αιωνόβιων».
Εκεί το ποσοστό αιωνόβιων σε κάθε 100.000 κατοίκους είναι 24,55, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Μια μεγάλη φιλοσοφική πανώλη του εικοστού αιώνα, που σίγουρα θα μας ακολουθήσει και στο τέλος της χιλιετίας, είναι το γενικευμένο αίσθημα της προσωπικής έλλειψης νοήματος.
Η έλευση της πανδημίας ενέτεινε τη σταθερή αίσθηση της έλλειψης σκοπού ή νοήματος στη ζωή όλο και περισσότερων ανθρώπων.