To Health & Wellness Coaching είναι μια προσωποκεντρική, επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική η οποία παρέχεται από επαγγελματίες υγείας, κατάλληλα εκπαιδευμένους σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές του Coaching.

Πρόκειται για μια νέα, επαναστατική τεχνική η οποία βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τρόπο ζωής, να επιτυχουν στόχους σχετικούς με την υγεία τους, να εξαλλείψουν συμπεριφορές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μιας νόσου και να βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα της ζωής τους. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξειδίκευση επαγγελματιών που θα βοηθούν τους πελάτες ή τους ασθενείς τους, να αναπτύξουν συμπεριφορές βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, να εγκαταστήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, να κινητοποιηθούν και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην θεραπεία τους. Στο επίπεδο της ολιστικής - συνθετικής προσέγγισης, σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων και η οικοδόμηση ενός κοινού λεξιολογίου που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά. Οι Health & Wellness Coaches θα γίνουν οι ειδικοί στην αλλαγή συμπεριφοράς, την κινητοποίηση και την επίτευξη στόχων υγείας.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τις Αρχές, την Ηθική και τη Δεοντολογία των κλάδων Υγείας με την Coaching θεωρία και πρακτική. Συγκεκριμένα, προάγει συνδυαστικά, τις αρχές των διεθνών συλλόγων Association for Coaching, European Mentoring & Coaching Council, του European Lifestyle Medicine Organization και του Complementary Medical Association. H εκπαίδευση περιλαμβάνει 124 ώρες συνολικά και ολοκληρώνεται σε 4 διήμερα εργαστήρια. Περιλαμβάνει ατομική μελέτη, μελέτη περιπτώσεων και υποχρεωτική πρακτική άσκηση υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών.

Σε ποιους απευθύνεται: Προαπαιτούμενα εγγραφής. 

Το Diploma in Health & Wellness Coaching απευθεύνεται σε επαγγελματίες υγείας όλων των κλάδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ (ή ΑΤΕΙ για Κοιν. Λειτουργούς), άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και άριστη γνώση αγγλικών. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επαγγελματίες που ασκούν ενεργά τη δραστηριότητά τους είτε εντός δομών είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση φόρμας εγγραφής, την αποστολή βιογραφικού και την συμμετοχή σε συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, αιτήσεις γίνονται δεκτές από Ιατρούς άνευ ειδικότητας ή με ειδικότητα, Νοσηλευτές, Διαιτολόγους / Διατροφολόγους, Ψυχολόγους, Φυσιοθεραπευτές, Κοιν. Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές και Φαρμακοποιούς. Κατά περίπτωση, μπορούν να γίνουν αποδεκτές αιτήσεις υποψηφίων που κατέχουν πτυχίο στη Βιολογία, τη Φυσική Αγωγή, την Κοινωνιολογία & την Ανθρωπολογία, και διαθέτουν τουλάχιστον διετή εμπειρία σε δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

 Διεθνής Διασύνδεση, Πιστοποίηση & Αναγνώριση

 

1. European Lifestyle Medicine Organization

To Diploma in Health & Wellness Coaching αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στο Health Coaching για επαγγελματίες υγείας, που υλοποιείται υπό την την αιγίδα του European Lifestyle Medicine Organization παγκοσμίως, προσδίδοντας διεθνές κύρος στους απόφοιτούς του.

 

2. Complementary Medical Association UK

Το Diploma in Health & Wellness Coaching είναι το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα που αναγνωρίζεται από το CMA καθώς το Athens Coaching Institute είναι πιστοποιημένο ως CMA Registered School. Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν ως Practitioners διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή αγορά.

 

3. Association for Coaching

Το Diploma in Health & Wellness Coaching ως το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας, αναμένεται να πιστοποιηθεί και από το Association for Coaching τους πρώτους μήνες του 2017, όπως όλα τα προγράμματα του Athens Coaching Institute.

 

 

Βιωματική Εκπαίδευση.

Η βιωματική εκπαίδευση υπερβαίνει τα στενά όρια της απομνημόνευσης πληροφοριών μέσα από εξαντλητικές διαλέξεις και στοχεύει στην απόκτηση γνώσης μέσα από την ενεργητική συμμετοχή στην εμπειρία του Coaching, την αυτό-παρατήρηση και τον αναστοχασμό. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε ασκήσεις δεξιοτήτων και εκπαιδευτικές συνεδρίες και στη συνέχεια επεξεργάζονται την εμπειρία τους με την ομάδα. Στη βιωματική εκπαίδευση η γνώση αναδύεται από την ίδια την εμπειρία και οδηγεί σε σταθερές συμπεριφορές αυτοβελτίωσης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του προγράμματος:

  • Διαμορφώνει επαγγελματίες έτοιμους να ξεκινήσουν την πρακτική τους ως Health & Wellness Coaching.
  • Εκπαιδεύσει επαγγελματίες υγείας σε τεχνικές κινητοποίησης και αλλαγής συμπεριφοράς που μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν στους ασθενείς τους.
  • Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ενός Coach σύμφωνα με τον EMCC και τον AC.
  • Συντονίζεται από έμπειρους εκπαιδευτές, επαγγελματίες υγείας, με ευρεία επιστημονική γνώση και εμπειρία.
  • Προάγει την ολιστική προσέγγιση στον χώρο της Υγείας.
  • Δίδεται έμφαση στη βιωματική διεργασία εκμάθησης και την αυτοβελτίωση των συμμετεχόντων.
  • Προβλέπεται μια σαφής διαδικασία εισδοχής που διαφυλάσσει την ποιότητα των ομάδων.
 
Εκπαιδευτική ομάδα
 
Η εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζεται από επαγγελματίες υγείας, συνεργάτες του Athens Coaching Institute, εξειδικευμένους στο Coaching καθώς και από εκπαιδευτές με εμπειρία στο Coaching και την κινητοποίηση. To πρόγραμμα δημιουργήθηκε και συντονίζεται από τον ιδρυτή και διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Πετρά Χαράλαμπο, Coaching Psychologist. Για να δείτε τα μέλη της ομάδας μας πατήστε ΕΔΩ.
 
Προαπαιτούμενα ολοκλήρωσης
 
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, απαιτούνται συνοπτικά τα εξής: οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να είναι παρόντες σε όλα τα διήμερα εργαστήρια, να επιτύχουν τεστ πολλαπλής επιλογής, να καταθέσουν μία γραπτή εργασία και να συμπληρώσουν 20 ώρες πρακτικής εξάσκησης.
 
Πρακτική άσκηση
Στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης και σύμφωνα με τα υψηλού επιπέδου διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης του Association for Coaching & του European Mentoring & Coaching Council, οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποιούν 20 ώρες συνεδριών Health & Wellness Coaching με πελάτες από την επαγγελματική τους πρακτική ή με εθελοντές υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών. 
 
Χρονοδιάγραμα & Δίδακτρα
Πρόγραμμα μαθημάτων: Σάββατο & Κυριακή, 10:00 - 18:00.
25 - 26 Φεβρουαρίου 2017.
11 - 12 Μαρτίου 2017.
22 - 23 Απριλίου 2017
14 - 15 Μαϊου 2017.
 
Δίδακτρα & τρόποι αποπληρωμής
1600 ευρώ σε 4 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας.
2 ατομικές εποπτείες: 50 ευρώ /συνεδρία.
Εφάπαξ εξόφληση: 1250 ευρώ. 
Οι τιμές υπόκεινται στις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις. 
 
Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :
0
Shares