κέντρο τέχνης και ψυχοθεραπείας

Όταν το μάτι αντιλαμβάνεται χωρίς να αξιολογεί και να ονοματίζει τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το μάτι του αρχάριου νου, το "αθώο" μάτι.
Το Εισαγωγικό Σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς και καλλιτέχνες και είναι θεωρητικό και βιωματικό. Αποτελεί τμήμα του Εισαγωγικού Έτους της Μετεκπαίδευσης, Μεταπτυχιακού Επιπέδου, στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (τετραετές πρόγραμμα σπουδών με κατεύθυνση: Ενήλικες ή Παιδιά & Έφηβοι).

Έχω ανακαλύψει στην ζωγραφική, κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, που κάνει όλες τις άλλες, να φαίνονται σε σύγκριση ασήμαντες συνηθισμένες ασχολίες... Έχει να κάνει με την ανακάλυψη ότι όταν ζωγραφίζεις γίνεσαι ένα με το αντικείμενο που ζωγραφίζεις, κι όχι μόνο εσύ και το αντικείμενο σου αλλά κι οι αισθήσεις σου κι οι σκέψεις σου και το συναίσθημα σου κι η δράση σου. Όλα συντονίζονται! Όλα γίνονται ένα σύνολο: η οπτική αντίληψη, τα χρώματα, τα σχήματα, η υφή, η σύνθεση!

Αυτά μας λέει η Μ. Milner... και αυτό το θέμα θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του Εισαγωγικού Σεμιναρίου: Η μύηση στο ξύπνημα του ματιού, του μελλοντικού Εικαστικού Θεραπευτή.

Σκοπός του σεμιναρίου "το ξύπνημα του ματιού"

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τη δύναμη της αυτόματης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης του ατόμου ως μέσου επικοινωνίας με τον εαυτό του και με το περιβάλλον. Επίσης, να μυήσει τους συμμετέχοντες στη θεραπευτική δύναμη των εικόνων και στη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε θεραπευτικό πλαίσιο.

Εισηγήτρια: Ν. Δ. Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Μ. A., Artpsy, E.C.P. h

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :