Διαστάσεις Ψυχοθεραπείας

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις καί συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης με συγκεκριμένο άξονα συζήτησης βάσει των κατωτέρω θεματικών ενοτήτων (π.χ. οι ρόλοι των ψυχοθεραπευτών στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια, η πρόληψη, οι σοβαρές διαγνωστικές κατηγορίες κλ.π.), καθώς επίσης και Βιωματικά Εργαστήρια όπου θα αναδειχθούν η φιλοσοφία και ο τρόπος εφαρμογής των διαφόρων προσεγγίσεων.

Θεματικές Ενότητες:

1. Οι νέοι ρόλοι του Ψυχοθεραπευτή απέναντι στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα: κοινωνική, οικονομική, προσφυγική κρίση.

2. Κοινωνικές και Πολιτικές Επιδράσεις στην κλινική πρακτική της Ψυχοθεραπείας: Πλαίσια Εργασίας, Παρέμβαση σε Κρίση, ο Ρόλος της Κοινωνίας, της Οικογένειας, του Σχολείου και των ΜΜΕ.

3. Ψυχοθεραπεία και Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Δομές ψυχικής υγείας. Ο Ψυχιατρικός Κοινοτισμός.

4. Ψυχοθεραπεία και Υγεία: Πρόληψη, Πρώϊμες Παρεμβάσεις σε Υγιείς Πληθυσμούς (γονείς, μαθητές, έφηβοι, επίτοκοι, ηλικιωμένοι).

5. Γιατί η Ψυχοθεραπεία είναι αναγκαία στις σοβαρές διαγνωστικές κατηγορίες;

Τόπος διεξαγωγής: Τσόχα 30, 115 21 Ἀθήνα

Ημέρα διεξαγωγής: Δευτέρα & Τετάρτη 5.00-800 μ.μ. Τηλ: 210 6460833

Το κόστος συμμετοχής ειναι 50 ευρώ για τους επαγγελματίες καί 30 ευρώ για τους εκπαιδευόμενους-φοιτητές

Επίσης, τονίζουμε ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο χώρο διεξαγωγής της Ημερίδας (Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»), θα τηρηθεί αυστηρά συγκεκριμένη αναλογία επαγγελματιών-εκπαιδευομένων καθώς επίσης και σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία τής ΕΕΨΕ είτε τηλεφωνικώς (2106460833 Δευτέρα & Τετάρτη 5.00-800 μ.μ.) ή στα e-mails της Εταιρείας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Έναρξη 01-12-2018 5:00 μμ