ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΡΟΫΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - ΛΑΚΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας οργανώνει ανοικτή διάλεξη του Μπρούνο ντε Αλε με θέμα: Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου.

Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Μαΐου στις 8.30 μμ. 

Τοποθεσία: Ρεθύμνου 5, 1ος όροφος

Ο Μπρουνό Ντε Αλέ είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, της Νέας Λακανικής Σχολής και της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης.

Συγκεκριμένα ο Μπρουνό Ντε Αλέ δηλώνει:

«Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει θα διατυπωνόταν ως εξής: Πώς θα μπορούσαμε να στοχαστούμε ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά υποκείμενα, το οποίο να αποφεύγει τις παγίδες των κανονιστικών ιδανικών που διακινεί ο Λόγος του Κυρίου; Αφετηρία της ομιλίας μου θα είναι η εμπειρία που απέκτησα ως επιστημονικός υπεύθυνος ενός ιδρύματος για αυτιστικά παιδιά στο Βέλγιο.

Στο ίδρυμα αυτό, την «Αντένα 110», αναπτύχθηκε και λειτούργησε ένα θεσμικό πλαίσιο βασισμένο σε μια πρωτότυπη πρακτική με πολλαπλούς παρεμβαίνοντες, που στα γαλλικά έχει θεωρητικοποιηθεί ως «pratique à plusieurs».

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να εκθέσω τις διάφορες προοπτικές που ανοίγει αυτός ο τρόπος εργασίας, ο οποίος αντλεί τον προσανατολισμό του από τη διδασκαλία του Ζακ Λακάν.» 

Παράλληλη μετάφραση, Είσοδος Ελεύθερη.

Αποκτήστε το σχετικό βιβλίο Εισαγωγή στον Ζακ Λακάν, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.
O Ζακ Λακάν είναι ο ψυχαναλυτής με τη μεγαλύτερη επιρροή μετά τον Φρόυντ, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και αμφιλεγόμενους σύγχρονους στοχαστές.