Το Athens Synthesis Centre  σας προσκαλεί στο συνέδριο με θέμα Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη, το 10ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας.

Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη

Το θέμα του συνεδρίου προκύπτει από το πώς η δημιουργικότητα ενσωματώνεται στη συνθετική ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Είναι γεγονός ότι όσοι εργάζονται στα θεραπευτικά επαγγέλματα λαμβάνουν μεγάλη ικανοποίηση από τη δουλειά τους, ωστόσο υπάρχει περίπτωση εξάντλησης.

Οι θεραπευτές δίνουν τόσα πολλά στους άλλους και συχνά έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες ιστορίες και καταστάσεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε εξουθένωση (burn out) ή κόπωση συμπόνιας (compassion fatigue).

Προσφέροντας τόσα πολλά σε άλλους, οι περισσότεροι επαγγελματίες θεραπευτές δεν δίνουν προτεραιότητα στην δική τους αυτοφροντίδα.

Η αυτοφροντίδα είναι πολύ σημαντική εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους άλλους ανθρώπους, καθώς και να ζούμε τη ζωή μας με πάθος, χαρά, πληρότητα και αυτοπραγμάτωση.

Το ψυχοθεραπευτικό έργο

Επιπλέον, το ψυχοθεραπευτικό έργο δεν πραγματοποιείται σε κενό. Το ψυχοθεραπευτικό έργο επηρεάζεται από το κοινωνικό, πολιτικό, οικολογικό και οικονομικό πλαίσιο. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι έχει και μια φιλοσοφική διάσταση.

Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπο της πολιτικής διάστασης στη σχέση του πελάτη-θεραπευτή, αναπτύσσοντας ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, οικολογικά και πολιτισμικά ζητήματα μπορούν να ενσωματωθούν στη θεωρία και την πράξη, εντοπίζοντας και αμφισβητώντας τις δυσμενείς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και πέρα από το επάγγελμά μας, προκαλώντας δράσεις, ξεκινώντας καμπάνιες και επιχειρώντας να επηρεάσουμε τις πολιτικές διεργασίες.

Το Athens Synthesis Centre παρουσιάζει ομιλίες με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom. Διαβάστε τις θεματικές ενότητες των ομιλιών και πληροφορίες για την κάθε μία ομιλία. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, από την αντίστοιχη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η Αναβίωση του Τραύματος στην Εποχή του κορωνοϊού και του #MeToo

To Athens Synthesis Centre™ παρουσιάζει την ομιλία με τίτλο «Η Αναβίωση του Τραύματος στην Εποχή του κορωνοϊού και του #MeToo» με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom και χωρίς προεγγραφή.

Εισηγητής: Στέφανος Καραπαναγιώτης, πτυχιούχος Παντείου, ΜΑ., ECP, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής και Επόπτης

Σύνδεσμος σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89778297463?pwd=bXNWT1kwMy9SYjk3V3VDWHJjRkF2dz09

Meeting ID: 897 7829 7463 Passcode: 214161

Ημερομηνία διεξαγωγής: 20/05/2021, 18:00

Συνάψεις Ανθρώπων και Εγκεφάλων

To Athens Synthesis Centre™ παρουσιάζει την ομιλία με τίτλο «Συνάψεις Ανθρώπων και Εγκεφάλων» με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom και χωρίς προεγγραφή.

Εισηγητής: Μιχάλης Καλλιφρονάς, ιατρός, ECP, Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής και Επόπτης,
συγγραφέας του Οι Ρίζες της Ψυχοθεραπείας: Νευροβιολογία και Νευροενδοκρινολογία (εκδόσεις Ασημάκης)

Σύνδεσμος σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89778297463?pwd=bXNWT1kwMy9SYjk3V3VDWHJjRkF2dz09

Meeting ID: 897 7829 7463 Passcode: 214161

Ημερομηνία διεξαγωγής: 28/05/2021, 18:00

Άσκηση Ψυχοσύνθεσης και Διαλογισμός Deepak Chopra

To Athens Synthesis Centre™ παρουσιάζει την ομιλία με τίτλο «Άσκηση Ψυχοσύνθεσης και Διαλογισμός Deepak Chopra» με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom και χωρίς προεγγραφή.

Με τον Δρ Πάνο Ασημάκη, ECP Ψυχολόγος- Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Ψυχοσυνθετικός Life Coach, ιδρυτής Athens Synthesis

Σύνδεσμος σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89778297463?pwd=bXNWT1kwMy9SYjk3V3VDWHJjRkF2dz09

Meeting ID: 897 7829 7463 Passcode: 214161

Ημερομηνία διεξαγωγής: 30/05/2021, 18:00

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Athens Synthesis

To Athens Synthesis Centre™ παρουσιάζει την ομιλία με τίτλο «Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Athens Synthesis» με ελεύθερη είσοδο μέσω zoom και χωρίς προεγγραφή.

Εισηγητές:

Ιωάννα Παπαιωάννου, ECP Συνθετική ΣΨΥ – Ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη εκπαίδευσης Athens Synthesis, συν-επιμέλεια: Διαχείριση στρες και ο Διαλογισμός Chopra (Εκδόσεις Ασημάκη)

Δρ Πάνος Ασημάκης, ECP Ψυχολόγος- Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Ψυχοσυνθετικός Life Coach, ιδρυτής Athens Synthesis

Σύνδεσμος σύνδεσης στην πλατφόρμα του Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89778297463?pwd=bXNWT1kwMy9SYjk3V3VDWHJjRkF2dz09

Meeting ID: 897 7829 7463 Passcode: 214161

Ημερομηνία διεξαγωγής: 03/06/2021, 18:00

Πληροφορίες στο Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη

Λίγα λόγια για τον Πάνο Ασημάκη

Έχει ολοκληρώσει ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην ψυχολογία (Ph.D.) και στη συμβουλευτική.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (2004-2008) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής και Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Πρόσφατα έργα του είναι: Η Εκπαίδευση των Ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα (επιμέλεια και κεφάλαιο) καθώς και Διαχείριση Στρες με την Ιωάννα Παπαϊωάννου.

Προηγούμενα εξαντλημένα βιβλία: Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών, Σύγχρονες Ψυχοθεραπείες στην Ελλάδα, Διαλογισμός και Προσωπική Ανάπτυξη, Η Ψυχολογία της Συνειδητότητας κα.

Λίγα λόγια για την εκπαίδευση στο Athens Synthesis Centre

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

Δωρεάν Υλικό

Ειδικές εκδόσεις με την αντίστοιχη θεματολογία δωρεάν για τους εκπαιδευομένους μας.

Εκπαιδευτές

Εκπαιδευτές με επαγγελματική πείρα, συγγραφείς, κατόχους των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων.

Σεμινάρια

Ειδικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

Μεταλυκειακή εκπαίδευση στη συνθετική συμβουλευτική

Μεταλυκειακή εκπαίδευση στη συνθετική συμβουλευτική επικυρωμένη από τον επαγγελματικό σύλλογο της Σκωτίας Counselling and Psychotherapy in Scotland (COSCA) εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία

Επικυρωμένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, η οποία απονέμει το European Certificate of Psychotherapy ενώ εμφανίζεστε στο μητρώο της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.

Ψυχική αυτο-θεραπεία του ανθρώπου

Εκπαίδευση η οποία αντανακλά την πεποίθηση ότι η ατομική ανάπτυξη και θεραπεία περιλαμβάνει τη σύνθεση του σώματος, συναισθήματος, νου, ψυχής και πνεύματος.Ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα του κάθε ατόμου για αυτο-θεραπεία ως υπεύθυνο άτομο με ευθύνη για τον εαυτό του.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος