Ο πιο γνωστός παραμυθάς της χώρας, Ευγένιος Τριβιζάς, στα πλαίσια του 11oυ Πανελλήνιου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες», μας τιμά με την παρουσία του στην Τελετή Έναρξης, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30.

Παραμύθια - Ευγένιος Τριβιζάς

Τρεις λέξεις που εδώ και χρόνια ηλεκτρίζουν, όσο λίγα πράγματα, τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες στην Ελλάδα.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσολιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ.

Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια)…..

Είναι ο καθηγητής εγκληματολογίας που θεωρεί το ελληνικό σχολείο βαρετό και εχθρό της δημιουργικότητας.

«Η εκπαίδευση, αντί να εμπνέει και να χαρίζει δημιουργικά φτερά, συνθλίβει και καταθλίβει με τη συσσώρευση γνώσεων το παιδί».

Είναι ο πιο γνωστός παραμυθάς της χώρας, και στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου, μας τιμά με την παρουσία του στην Τελετή Έναρξης, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30.

Ο τίτλος της ομιλίας του: Βαδίζοντας στο σκοτάδι: Θάνατος, παιδί και παραμύθι.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητή κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο – 6973303375