Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Λίλιαν Βουδούρη» παρέχει τις υπηρεσίες του σε 100 νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση άνω των 17 ετών εδώ και 25 χρόνια.

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από τις 08. 00 έως τις 16.00 στην περιοχή των Άνω Λιοσίων ως χώρος κατάρτισης και απασχόλησης.

Παράλληλα ενισχύει κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, παρέχει ειδικές επαγγελματικές γνώσεις, και καλλιεργεί συνήθειες καθημερινής ζωής, (υγιεινή – καθαριότητα – αυτοεξυπηρέτηση κτλ.) και προετοιμάζει τους ωφελούμενους για ένα μέλλον με όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία.

Επαγγελματική Κατάρτιση

Οι νέοι που απασχολούνται εδώ επωφελούνται από προγράμματα κατάρτισης τα οποία στοχεύουν στην ωρίμανσή τους σε ότι αφορά τις γενικές εργασιακές δεξιότητες όπως συνέπεια, σταθερότητα, συνεργασία στους εργασιακούς χώρους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε μια πιθανή ένταξή τους σε θέση εργασίας.

Παράλληλα ακολουθούν συνοδευτικά προγράμματα τα οποία βοηθούν στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης, αυτοφροντίδας ώστε να ανεξαρτητοποιούνται κατά το δυνατόν από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις κοινωνικές τους σχέσεις είτε αυτές είναι εργασιακές είτε ευρύτερα κοινωνικές.

Επίσης υλοποιούνται επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής προκατάρτισης και κατάρτισης που απευθύνονται σε νέους και νέες άνω των 17 ετών από όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης χρηματοδοτείται μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους αρμόδιους Εθνικούς μας φορείς.

Επικοινωνία
Τριβωνιανού & Αγίου Όρους 46, 133 41, Άνω Λιόσια Αττικής
Τηλ: 210 2484541, 2102484542
Fax: 210 2484540
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: ergastiri.org

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).