Διδακτική πράξη και κοινωνικός έλεγχος

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Χρόνης, Σταύρος
Εκδόσεις : Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών
Σελίδες : 281
Έτος έκδοσης : 2003

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
18,99€
15,19 €
Στο πρώτο μέρος της συγγραφής αναπτύσσεται η προβληματική η σχετική με τη διδακτική πράξη, με τη γραφειοκρατική οργάνωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με την κοινωνική θέση, το ρόλο και τις μορφές ελέγχου του εκπαιδευτικού, με το θεσμικό ρόλο των εγκυκλίων. Ακολουθεί η διατύπωση των υποθέσεων της έρευνας και εκτίθεται η μεθοδολογία.

Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται και αναλύονται οι επεμβάσεις της κρατικής εξουσίας στη διδακτική πράξη, δηλαδή στα προγράμματα, στις μεθόδους και στις εξετάσεις. Στο τρίτο μέρος, τη συνεκτίμηση των ευρυμάτων της έρευνας, εξετάζονται οι κοινωνικές διαστάσεις της διδακτικής πράξης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην άσκηση του κοινωνικού ελέγχου.Στο παράρτημα αναφέρονται οι εγκύκλιοι διαταγές του Υπουργείου Παιδείας που αποτελούν αντικείμενο μελέτης.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).