Η ψυχαναλυτική διαδικασία

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Φαλάρας, Βασίλης
Εκδόσεις : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Σελίδες : 248
Έτος έκδοσης : 2010

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -28,00%
22,26€
16,03 €
Το βιβλίο του ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή Βασίλη Φαλάρα, καθηγητή του ΤΕΙ Αθήνας πραγματεύεται την ψυχαναλυτική διαδικασία, δηλαδή τη διαδικασία παλινδρόμησης του ασθενούς, καθώς και τη φύση, την εξέλιξη και τη διαπλοκή της μεταβίβασης με την αντιμεταβίβαση, αλλά και τις διαδικασίες ερμηνείας και κατανόησης αυτών των φαινομένων. Η επιλογή αυτή των θεμάτων και ο προσανατολισμός του βιβλίου έγιναν με την πεποίθηση ότι η σχέση ανάμεσα στον αναλυόμενο και στον αναλυτή αποτελεί κεντρικό παράγοντα, ιδιαίτερα καθοριστικό για την ποιότητα της θεραπευτικής διαδικασίας.

Τα περισσότερα από τα κείμενα που παρατίθενται στο βιβλίο αυτό έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια ή ημερίδες, ή έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και στοχεύουν να συμβάλλουν στην ανταλλαγή απόψεων με έμπειρους συναδέλφους, αλλά και να γίνουν κατανοητά από το κοινό που παρακολουθεί αυτά τα συνέδρια ή διαβάζει τα εν λόγω περιοδικά. Τα κείμενα αυτά απευθύνονται σε νέους θεραπευτές ή αναλυτές, εκπαιδευόμενους, αλλά και άλλους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας οι οποίοι ενδιαφέρονται και παρακολουθούν θέματα που σχετίζονται με την ψυχανάλυση και την ψυχοθεραπεία.

Το βιβλίο αυτό έχει και μια διδακτική φιλοδοξία στοχεύοντας να συμβάλλει στην κατανόηση μιας σειράς σημαντικών εννοιών (εμπαθητική κατανόηση, προβλητική ταύτιση, παλινδρόμηση κ.λπ.), που αναφέρονται στη μία ή στην άλλη πλευρά της θεραπευτικής διαδικασίας.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :