Καλημέρα κύριε Φρόυντ

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Μάτσας, Νέστορας, 1930-2012
Εκδόσεις : Ελευθερουδάκης
Σελίδες : 178
Έτος έκδοσης : 2002

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
22,76€
18,21 €
-Σίγκμουντ Φρόυντ σχεδίασα αυτή την αναζήτηση μελετώντας την εσωτερική έκφραση των ματιών αμέτρητων ανθρώπων. Εκεί, στο βάθος τους πέρα από την περιστασιακή έκφραση, βρίσκονταν οι απωθημένες παρορμήσεις, οι νευρώσεις, οι φοβίες, ο ψυχαναγκασμός, η παράνοια, η libido... Αυτή ίσως πριν απ' όλα, που συχνά γίνεται η βασική αιτία για όλα. ...Η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1939 ήταν το Τέλος και παράλληλα η Αρχή.

Στη Γερμανία του Χίτλερ ο Φρόυντ δεν είχε καμιά θέση. Ο ολοκληρωτισμός είναι απόλυτος, μετενσαρκώνει τους ανθρώπους σε ξενοκίνητες μηχανές...

Οι ψυχικές παρορμήσεις αλλά και οι ψυχικές παθήσεις απαγορεύονται αυστηρά! Όμως ο κόσμος είναι απέραντος. Ο Δάσκαλος έχει πια παντού μαθητές του και τους οπαδούς του: Επιστήμονες κι απλούς ανθρώπους.

Οι θεωρίες του βρίσκουν ανταπόκριση σε νέους ανθρώπους που βλέπουν βαθύτερα και μακρύτερα. Μεγάλοι συγγραφείς προσεγγίζουν πια τους ήρωές τους μέσα από την αποκαλυπτική διαδικασία της ψυχανάλυσης.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ νίκησε το χρόνο! Νίκησε κυρίως τα σύνορα της τρέχουσας καθημερινότητας και των συμβατικών λύσεων για να οδηγηθεί στον άπειρο χρόνο και τον οικουμενικό τύπο που είναι η ανθρώπινη ψυχή.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).