Ψυχαναλυτικοί διάλογοι

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Φαλάρας, Βασίλης
Εκδόσεις : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Σελίδες : 223
Έτος έκδοσης : 2011

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
22,05€
17,64 €
Η ψυχαναλυτική διαδικασία κινείται σε ένα διυποκειμενικό πλαίσιο, όπου ο αναλυτής ακούει, επεξεργάζεται τις προβλητικές ταυτίσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά και ερμηνεύει, ενώ ο αναλυόμενος υποδεικνύει συνεχώς τον κατάλληλο ρυθμό, τη σωστή ταχύτητα και τη σωστή δοσολογία των ερμηνευτικών παρεμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι η ανάλυση δεν έχει να κάνει μόνο με ό,τι συνέβη στο παρελθόν αλλά και με ό,τι συμβαίνει "εδώ και τώρα", στην αμεσότητα της θεραπευτικής σχέσης.

Σε μια τέτοια οπτική, ο αναλυτής δεν καλείται μόνο να βρει κρυμμένες αλήθειες και να κάνει ανακατασκευές του παρελθόντος· καλείται επίσης, χρησιμοποιώντας τις αρνητικές του ικανότητες και τη δυνατότητά του για reverie, να προάγει την ανάπτυξη λειτουργιών και ψυχικών δομών που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο των προγενέστερων σχέσεων του αναλυόμενου. Τις παραπάνω πεποιθήσεις του για την ψυχανάλυση μας μεταφέρει με το παρόν σύγγραμμα ο ψυχίατρος δρ.

Βασίλης Φαλάρας, καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας και διδάσκων ψυχαναλυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό, αλλά και χρήσιμο συμπλήρωμα σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ασχολούνται με την ψυχανάλυση.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).