Ονομάζομαι Μαρία Μαγγανάρη.

Είμαι Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κάτοχος MSc in Person – Centred Counseling & Psychotherapy από το πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Έχω ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Προσωποκεντρική Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους στο ελληνικό κέντρο focusing.

Είμαι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Γονέα (P.E.T.) και Δασκάλου (T.E.T.) αλλά και για το πρόγραμμα Υπέροχα Νήπια (Terrific Toddlers) από την Gordon Hellas.

Είμαι πιστοποιημένη Team Animator ενηλίκων και παιδιών με την μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης από το κέντρο Εμψύχωσις.

Συγγράφω και μεταφράζω άρθρα σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας και αυτοβελτίωσης.

Εργάζομαι κυρίως online μέσω βιντεοκλήσης zoom, αλλά και onsite, στο γραφείο μου στη Χίο.

Εργάζομαι με ενήλικες καλύπτοντας θέματα όπως άγχος και διαταραχές πανικού, κατάθλιψη, πένθος και απώλεια, χρόνια ασθένεια, διαπροσωπικές σχέσεις και δεξιότητες επικοινωνίας, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αυτοβελτίωση, συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας, και συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Διαβάστε το θεραπευτικό συμβόλαιο και το ιστορικό πελάτη.

Όταν αποφασίσετε να δεσμευτείτε στην θεραπεία, θα πρέπει να μου τα αποστείλετε συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα για να ξεκινήσουμε τον πρώτο κύκλο συνεδριών.

Σας περιμένω με χαρά.

Υπηρεσίες

Ατομικές Συνεδρίες

Ατομικές Συνεδρίες

Στην ατομική ψυχοθεραπεία συνάπτεται μια «θεραπευτική συμμαχία» μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή.

Κατάθλιψη

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μας ειδοποιεί πως οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται και μας κινητοποιεί προς την αλλαγή.

Άγχος & Κρίσεις Πανικού

Άγχος & Κρίσεις Πανικού

Το άγχος είναι ένα από τα πιο σημαντικά συναισθήματα. Επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε & συμπεριφερόμαστε.

Πένθος & Απώλεια

Πένθος & Απώλεια

Το πένθος και η απώλεια είναι δομικά συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης: γεννιόμαστε με ένα κλάμα, με τον αποχωρισμό από την μήτρα.

Χρόνια Ασθένεια

Χρόνια Ασθένεια

Ως χρόνια ασθένεια θεωρείται αυτή που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με φάρμακα ή να προληφθεί με εμβόλια.

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Πρόκειται για ένα εργαστήρι επικοινωνίας, οπότε ο εκπαιδευόμενος είτε είναι γονιός είτε όχι, βελτιώνει την επικοινωνία του σε όλα τα επίπεδα.

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης Online

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης

Στις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ο συντονιστής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην θεραπευτική δύναμη της ομάδας.

Διαχείριση Σχέσεων

Διαχείριση Σχέσεων

Μαθαίνουμε να «μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου» όπως κάνει αντίστοιχα και ο θεραπευτής στις συνεδρίες, να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια του συνομιλητή μας.

Εμψύχωση Ομάδων

Εμψύχωση Ομάδων

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην εκπαίδευση ώστε να ενισχυθεί η διδασκαλία αλλά και στις επιχειρήσεις προκειμένου να βελτιωθεί το team bonding.

Συγγραφή & Μετάφραση Άρθρων

Συγγραφή & Μετάφραση Άρθρων

Συγγράφω άρθρα που εμπνέομαι από τις συνεδρίες με τους θεραπευόμενους, τα θέματα που τους απασχολούν.

Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου

Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου

Ένα εργαστήρι επικοινωνίας, οπότε ο εκπαιδευόμενος είτε είναι γονιός είτε όχι, βελτιώνει την επικοινωνία του.

Προσωποκεντρική Θεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας

Προσωποκεντρική Θεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας

Η Προσωποκεντρική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας είναι μια evidence based μέθοδος θεραπείας.

Εργαστήριο Υπέροχα Νήπια

Εργαστήριο Υπέροχα Νήπια

Το εργαστήριο Υπέροχα Νήπια (Terrific Toddlers) βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών

Εργαστήρι Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Αποτελεσματική Επικοινωνία

Ενθαρρύνει την αυτογνωσία εφόσον μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τους στόχους μας.

Είπαν για εμάς

«Προσεκτική, υπομονετική και ανοιχτή σε διαφορετικές προσεγγίσεις. Καλύπτει όλες τις διαστάσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας φιλικά αλλά ταυτόχρονα απόλυτα επαγγελματικά»

Αντιγόνη Ε., Ιταλία

«Ξεκίνησα διαδικτυακές συναντήσεις με την Μαρία πριν από 1,5 χρόνο και εάν και δύσπιστος στο κομμάτι της θεραπείας στην αρχή ο σύντροφός μου, βλέπει και μόνος του πόσο με-μας ωφελεί η θεραπεία. Όταν μιλάω με την Μαρία νιώθω ασφάλεια, είναι η ώρα μου να μιλήσω και να πω όλα αυτά που έχω στο κεφάλι μου και με βοηθάει να ξεμπερδέψω το κουβάρι των σκέψεών μου»

Κατερίνα Σ., Σουηδία

«Σε έχω συνοδοιπόρο περίπου δύο χρόνια και είναι μια εμπειρία πολύτιμη για εμένα. Μέσα από τις συναντήσεις μας βρήκα την δύναμη να φύγω από παλιές καταστάσεις που με πάτωναν ολοένα και περισσότερο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρω την δύναμη να αλλάξω εργασία θεωρώντας ότι δεν αξίζω κάτι καλύτερο. Μέχρι να αρχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου, εμπιστεύτηκα εσένα που πίστευες σε εμένα και έτσι σιγά - σιγά άρχισα να μετακινούμαι. Σε ευχαριστώ που με φρόντισες  μέχρι να μάθω να φροντίζω εγώ εμένα και που με εμπιστεύτηκες μέχρι να αρχίσω να εμπιστεύομαι εγώ εμένα»

Χρύσα Κ., Θεσσαλονίκη

"Νιώθω πολύ τυχερή που παρακολούθησα το σεμινάριο Υπέροχα Νήπια πριν γίνω μανούλα, μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας. Δίνει απλά εργαλεία επικοινωνίας με τα νήπια αλλά και με την οικογένεια και τους φίλους, καλλιεργεί υγιείς σχέσεις και επαφές! Ευχαριστώ πολύ Μαρία!"

Π. Τ., Χίος

«Από την πρώτη στιγμή με τη Μαρία αισθάνθηκα άνετα να εκθέσω τα θέματα που με απασχολούσαν, σαν να κάναμε συνεδρίες χρόνια. Εκπέμπει πραότητα και ηρεμία έτσι ώστε αμέσως αισθάνεται κανείς  ασφαλής, για να ανοίξει τις σκέψεις του για τα θέματα που τον απασχολούν. Ένιωσα ότι υπάρχει κάποιος που κατανοεί και καταλαβαίνει, διευρύνοντας ταυτόχρονα το βλέμμα του θεραπευόμενου και βοηθώντας τον στην κατανόηση της πραγματικής διάστασης των πραγμάτων που τον απασχολούν. Ένας θετικός άνθρωπος, που μετά το πέρας της μιας συνεδρίας ανυπομονείς να τον συναντήσεις στην επόμενη»

Άννα Σ., Αθήνα

«Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα ήταν ένας συνδυασμός θεωρίας και πράξης. Με έβαλε στη διαδικασία να δω μια άλλη οπτική γωνία, να αλλάξω το "φίλτρο ακοής", να μπω περισσότερο στη θέση των παιδιών μου, να τους επικοινωνήσω αυτό που θέλω πιο κατανοητά και αποτελεσματικά για όλη την οικογένεια. Με το μεγαλύτερο μου γιο έχει "ανοίξει" η επικοινωνία μας. Τα role plays με βοήθησαν έμπρακτα στην καθημερινότητα μου»

Κ.Α., Φινλανδία

«Ο δρόμος που διανύω σε αυτό το ταξίδι με τον εαυτό μου είναι δύσκολος αλλά πανέμορφος. Μέσω της παραδοχής και με τον εαυτό μου σύμμαχο, τον γνωρίζω, τον ακούω  και τον αφουγκράζομαι - πηγαίνω πιο πολύ στο κέντρο μου χωρίς να φοβάμαι και χωρίς να αποφεύγω να τα δω όλα. Η κάθε συνεδρία είναι ένα  πραγματικό ταξίδι στην ψυχή μου κι ο χρόνος που μεσολαβεί για την επόμενη συνεδρία είναι ένα δώρο στον εαυτό μου ανεκτίμητης αξίας. Αρκεί να θέλεις και να είσαι έτοιμος για αυτό κι αυτό το ανακαλύπτεις στο δρόμο της θεραπείας».

Μ.Κ., Αθήνα

«Το πρόγραμμα Υπέροχα Νήπια είναι ένα υπέροχο σεμινάριο που θα ήθελα πολύ να το είχα κάνει πριν κάνω παιδιά, σαν προετοιμασία! Δίνει φοβερά εφόδια σε γονείς για να γίνει ο ρόλος τους λίγο πιο άνετος".

Μ. Π., Αθήνα.

«Με την Μαρία αισθάνθηκα άνετα από πολύ νωρίς. Η αποδοχή που δείχνει με βοηθάει να προσπαθώ να ενσωματώνω και τις πιο ανεπιθύμητες πλευρές μου. Είναι ένας  άνθρωπος δοτικός και μια ψυχοθεραπεύτρια που δουλεύει με υπευθυνότητα»

Σ. Σ., Χίος

"Από τότε που ξεκίνησα συνεδρίες με την κα. Μαγγανάρη ισορρόπησα  σαν μητέρα αλλά κυρίως απενοχοποίησα τα λάθη που κάνω.Οι συνεδρίες μαζί της είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στα παιδιά μου"

Φ. Α., Αθήνα

«Οι συνεδρίες με την Μαρία είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στον εαυτό μου. Με βοηθάνε να γνωρίσω τον εαυτό μου και μαθαίνω να με φροντίζω, να με ακούω και να με αποδέχομαι, μαζί ρίχνουμε φως σε σκοτάδια που είτε φοβόμουν να ψάξω είτε δεν ήξερα κι εγώ ότι υπάρχουν, κάθε φορά όσο μπορώ.. άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ..αυτά τα σκοτάδια δεν είναι απαραίτητα κρύα και ψυχρά, είναι κομμάτια του δικού μου παζλ που δεν ξέρω αν ολοκληρώνεται ποτέ, αλλά κάθε κομμάτι  που βρίσκουμε ή ενώνουμε με κάνει να φοβάμαι λιγότερο και να καταλαβαίνω εμένα πιο πολύ.. και εκείνη είναι ο σύμμαχός μου με έναν τρόπο διακριτικό και ήρεμο δίπλα μου. Σ' ευχαριστώ»

Τ.Ν., Αυστρία

«Οι συνεδρίες με την Μαρία με βοήθησαν πραγματικά να βελτιωθώ σημαντικά. Η βοήθειά της να προχωρήσω μπροστά με βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση είναι για μένα αδιαμφισβήτητη. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων για αυτά που μου προσφέρει ο χρόνος μαζί της»

Μ.Π. Ελβετία

«Αυτό το γκρουπ (Υπέροχα Νήπια) για εμένα που δεν είμαι μαμά ήταν μια μεγάλη ζέστη αγκαλιά γεμάτη ασφάλεια και κατανόηση, από μαμάδες που προσέφεραν απλόχερα τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους, τα λάθη τους, τις συμβουλές τους και την δύναμή τους από το ταξίδι τους στην μητρότητα. Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη που μου εμπιστεύτηκαν όλα αυτά και που άκουσαν τις ανησυχίες μου με τόση υπομονή. Τα μαθήματα πολλά και σημαντικά όχι μόνο για την μητρότητα αλλά και για όλες τις σχέσεις στην ζωή μου. Ευχαριστώ πολύ - πολύ".

Ο. Μ., Βαρκελώνη

Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων η Μαρία με βοηθάει να κρατάω ένα καθρέφτη απέναντι στις σκέψεις και τα συναισθήματα μου. Με την εβδομαδιαία βοήθεια και την καθοδήγηση της έρχομαι όλο και πιο κοντά σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

Μ.Ν., Αθήνα

"Οπως όταν ο ανατολικός άνεμος φυσάει και φέρνει τη Μαίρη Πόπινς στο σπίτι ετσι και η Μαρία είναι η Πόπινς που έχει τη μαγική ικανότητα να μπαίνει στο μυαλό και να αντικαθιστά μια αρνητική σκέψη - πεποίθηση σε θετική"

Γ. Μ., Γερμανία

Τελευταία Άρθρα