Τρεις συνεργάτες της ομάδας του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του Psychology.gr, σας προτείνουν αγαπημένα βιβλία ψυχολογίας! Βιβλία των Jorge Bucay, Erich Fromm, Irvin Yalom, Alice Miller, Daniel Goleman, και άλλων σημαντικών συγγραφέων, προσφέρονται αυτό τον μήνα με έκπτωση και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα, για παραγγελίες από 40 ευρώ και πάνω.

Η Χρύσα Πράντζαλου από το Τμήμα Σύνταξης κι Επιμέλειας του Psychology.gr, επέλεξε τα εξής βιβλία:

Ο δρόμος των δακρύων

Αν, όμως, ζει ο άλλος μέσα μας,
τότε ο θάνατος είναι μεγάλος ψεύτης
και η αρρώστια μεγάλο ψέμα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να μην υποφέρουμε "περισσότερο, δεν είναι να αγαπάμε "λιγότερο", αλλά να μάθουμε, όταν φτάνει η στιγμή του αποχωρισμού ή της απώλειας, να μη μένουμε κολλημένοι σ' αυτό που δεν υπάρχει πια. Να χαιρόμαστε τη στιγμή, όσο διαρκεί, και να προσπαθούμε να την κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη. Να ζούμε ρισκάροντας κάθε λεπτό της ζωής μας. Τέλος, να μη ζήσουμε αύριο με τη σκέψη στη σημερινή μέρα που ήταν τόσο ωραία, γιατί αύριο θα έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι φέρει το αύριο. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε κι αυτό εξίσου ωραίο."

Η αυτονομία, ο έρωτας, ο πόνος, η ευτυχία και η πνευματικότητα είναι οι πέντε δρόμοι τους οποίους χαράζει ο Μπουκάι στον χάρτη που οδηγεί στην ολοκλήρωση του ανθρώπου, στη συνειδητοποίηση του εαυτού του. Πέντε διαδρομές που θα πρέπει ο καθένας να διανύσει μέσα από προσωπικές εμπειρίες και με τον δικό του τρόπο. "Ο δρόμος των δακρύων" είναι, κατά τον Χόρχε Μπουκάι, "ο πιο σκληρός από τους δρόμους αυτούς". Είναι το μονοπάτι του πόνου, του πένθους και των απωλειών, μα ακόμη κι έτσι, είναι ένας δρόμος απολύτως απαραίτητος. Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν δεν αφήσουμε πίσω αυτό που δεν είναι πια εδώ μαζί μας.

Αποκτήστε το βιβλίο: Ο δρόμος των δακρύων του Χόρχε Μπουκάι, με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη, το πρωτοποριακό βιβλίο που ανατρέπει κάθε προηγούμενο στο χώρο της νοημοσύνης. Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό που συνήθως φανταζόμαστε. Αντίθετα, οι αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αρκετά περιορισμένες, επειδή αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή. Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο Daniel Goleman, με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά, καταλήγει σε μια υπέροχη σύνθεση των πρόσφατων νευροεπιστημονικών ανακαλύψεων γύρω από τα συναισθήματα και αναδεικνύει τους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία των ατόμων.

Οι παράγοντες αυτοί -η αυτοεπίγνωση, ο έλεγχος των παρορμήσεων, η επιμονή, ο ζήλος και η αυτοενεργοποίηση, η ενσυναίσθηση και η κοινωνική προσαρμοστικότητα, ο αλτρουισμός και η συμπόνια- συγκροτούν ένα εντελώς διαφορετικό είδος ευφυΐας: τη συναισθηματική νοημοσύνη. H συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς αντιπροσωπεύει μια νέα αντίληψη επιτυχίας και ένα σπουδαίο σχέδιο ζωής. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που διαπρέπουν στην κοινωνική σφαίρα, οικοδομούν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, πετυχαίνουν στο χώρο της εργασίας.

Είναι η ξεχωριστή σφραγίδα ποιότητας που σηματοδοτεί την πρόοδο του ανθρώπινου είδους. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι ότι η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να διδαχθεί και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Η συναισθηματική εκπαίδευση τρέφει και ενδυναμώνει τον άνθρωπο, εξοπλίζοντάς τον με τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα στη ζωή του. Ο Goleman καθοδηγεί γονείς και δασκάλους ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διδάξουν αυτές τις δεξιότητες και να εκμεταλλευθούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το μοναδικό κανάλι επικοινωνίας στην παιδική ηλικία.

Αγοράστε το βιβλίο: Η συναισθηματική νοημοσύνη με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις

Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου! Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αξιοποιήσει αυτό το μπεστ-σέλερ του Ντέηλ Κάρνεγκι, το οποίο έχει ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια πωλήσεις, για να υπερνικήσουν την κακή συνήθεια να στενοχωριούνται.

Ο Ντέηλ Κάρενγκι προσφέρει μια σειρά από πρακτικές συμβουλές που μπορείς να αξιοποιήσεις ακόμη και στο σημερινό κόσμο του 21ου αιώνα -συμβουλές που θα σου είναι χρήσιμες σε όλη σου τη ζωή!

Ανακάλυψε πώς:

  • Να απαλλαγείς από τις μισές ακριβώς επαγγελματικές σου στενοχώριες αμέσως
  • Να μειώσεις τις οικονομικές ανησυχίες σου
  • Να μετατρέψεις την κριτική που σου κάνουν σε πλεονέκτημα
  • Να αποφεύγεις την κούραση και να φαίνεσαι νέος/νέα
  • Να κερδίσεις μία ώρα από τον καθημερινό σου ύπνο
  • Να βρεις τον εαυτό σου και να παραμείνεις ο εαυτός σου -θυμήσου ότι σαν εσένα δεν υπάρχει δεύτερος πάνω στη Γη!

Το βιβλίο "Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις" ασχολείται με τα θεμελιώδη συναισθήματα και ιδέες. Είναι συναρπαστικό στην ανάγνωση και εύκολο στην εφαρμογή του. Δώσε του την ευκαιρία να σε αλλάξει και να σε βελτιώσει. Δεν υπάρχει λόγος να ζεις με το άγχος και τις στενοχώριες που σε εμποδίζουν να απολαμβάνεις μια ολοκληρωμένη, ενεργητική και ευτυχισμένη ζωή!

Αποκτήστε το βιβλίο: Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Πύλης μας, Νίκος Δοϊρανλής, προτείνει:

Η τέχνη της αγάπης - Erich Fromm

H επετειακή έκδοση, για τα πενήντα χρόνια του καινοτόμου διεθνούς μπεστ σέλερ, που έδειξε σε εκατομμύρια αναγνώστες πώς να κάνουν τη ζωή τους ενδιαφέρουσα και δημιουργική αναπτύσσοντας τις κρυμμένες τους δυνατότητες για Αγάπη. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αγαπούν, είναι ανίκανοι να ανυψωθούν ως το μοναδικό επίπεδο που έχει πραγματικά σημασία: το επίπεδο της αγάπης που είναι συνυφασμένη με την ωριμότητα, την αυτογνωσία και το θάρρος.

Όπως ισχύει και για κάθε άλλη τέχνη, έτσι και η τέχνη της αγάπης απαιτεί άσκηση και συγκέντρωση, όπως επίσης και αυθεντική διορατικότητα και κατανόηση. Στο κλασικό αυτό βιβλίο, «Η τέχνη της αγάπης», ο φημισμένος ψυχαναλυτής και κοινωνικός στοχαστής Έριχ Φρομ διερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές και τις όψεις της - όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που είναι διαποτισμένη από τόσες παρανοήσεις και τόσες μεγάλες προσδοκίες, αλλά επίσης την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Θεό.

Αγοράστε το βιβλίο: Η τέχνη της αγάπης του Erich Fromm με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας - Irvin D. Yalom

To καλύτερο βιβλίο που διαθέτουμε γύρω από το θέμα αυτό, κατά τον Jerome Frank, η «Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας» του Irvin D. Yalom χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως το βασικό βιβλίο αναφοράς για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Το Αmerican Journal of Psychiatry το χαρακτήρισε μία από τις δέκα ψυχιατρικές εκδόσεις που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στη δεκαετία του 1970, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά.

Γι' αυτή την πλήρως αναθεωρημένη και διευρυμένη πέμπτη έκδοση, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μόλις το καλοκαίρι του 2005, ο καθηγητής Ίρβιν Γιάλομ συνεργάστηκε με τον μαθητή του, τον καθηγητή Μόλυν Λέζ, για να παρουσιάσουν τις πιο σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες στην έρευνα και την εφαρμογή της ομαδικής ψυχοθεραπείας διερευνώντας τις τελευταίες εξελίξεις και αντλώντας το υλικό τους από νέες έρευνες της τελευταίας δεκαετίας και από την ευρεία προσωπική κλινική εμπειρία και γνώση τους. Στην αναθεωρημένη αυτή έκδοση έχουν ενταχθεί νέες ενότητες για τη βραχεία ομαδική θεραπεία, τις θεραπευτικές ομάδες του διαδικτύου, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, το τραύμα, την περίθαλψη υπό διαχείριση και τις εξειδικευμένες και δομημένες ομάδες (π.χ. ομάδες για εθισμούς και για ασθενείς με σωματικές νόσους).

Ο Ίρβιν Γιάλομ και ο Μόλυν Λέζ εκσυγχρόνισαν πλήρως το ύφος και το περιεχόμενο των κεφαλαίων, πρόσθεσαν νέα κλινικά παραδείγματα, ενώ ταυτόχρονα διατήρησαν τις κλινικές και ερευνητικές πληροφορίες που εξακολουθούν να παραμένουν έγκυρες. Το κείμενο διανθίζεται από παραστατικά παραδείγματα από τις χιλιάδες ομαδικές συνεδρίες που έχουν συντονίσει στις δεκαετίες που ασκούν την ομαδική ψυχοθεραπεία.

Η «Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας» είναι ένα εγχειρίδιο που συνδυάζει την πλούσια επιστημονική πληροφόρηση με τη ζωντανή περιγραφή. Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πιο ενημερωμένη, περιεκτική και σε βάθος μελέτη της ομαδικής ψυχοθεραπείας που διαθέτουμε σήμερα. Το ουσιαστικότερο βιβλίο για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Καλύπτει όλες τις κύριες τάσεις και χρήσιμες μεθόδους που πρέπει να κατέχει οποιοσδήποτε συντονίζει ομάδες κάθε είδους, πριν ασκήσει το ρόλο του.

Ο Γιάλομ, με τη συνεργασία του Λεζ, αφομοιώνει και συνθέτει εδώ τη νεότερη επιστημονική έρευνα με τις κλασικές μελέτες, σε μια απολαυστική και διαφωτιστική αναγνωστική εμπειρία. Συζητά εκτενώς τους πυρηνικούς μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για να επέλθει η θεραπευτική αλλαγή μέσα σε μια ομάδα. Επιπλέον, παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει δύσκολα μέλη ομάδων και στρατηγικές για την εκπλήρωση των βασικών θεραπευτικών στόχων. Η γλαφυρή γλώσσα του κάνει ακόμα πιο συναρπαστική τη βαθιά κλινική πείρα του. Samuel T. Gladding, πρόεδρος της American Counseling Association (2004-2005)

Αποκτήστε το βιβλίο: Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας του Ίρβιν Γιάλομ, με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Θεραπεία σχημάτων - Συλλογικό έργο

Στο πλαίσιο μιας συνεχούς επέκτασης και συμπλήρωσης του γνωστικού μοντέλου στις ψυχικές διαταραχές, αλλά και της εφαρμογής της γνωστικής -συμπεριφορικής θεραπείας σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο κλινικό πεδίο, ο Jeffrey Young και η ομάδα του προσάρμοσαν τη γνωστική θεραπεία στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με τις διαταραχές προσωπικότητας.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το απόσταγμα τουλάχιστον μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς στη θεραπευτική των διαταραχών προσωπικότητας και ο συνδυασμός της ορθόδοξης γνωστικής θεραπείας με κλινικά σημαντικά στοιχεία από άλλες σχολές σκέψης έχει ως αποτέλεσμα αυτό που ο Young ονομάζει «θεραπεία σχημάτων». Στην αρχή του βιβλίου οι συγγραφείς παρουσιάζουν το εννοιολογικό μοντέλο στο οποίο βασίζεται η νέα αυτή προσέγγιση, ενώ στη συνέχεια παρέχουν στο θεραπευτή λεπτομερή καθοδήγηση για την αξιολόγηση και τη θεραπεία ποικίλων διαταραχών μέσα από την παρουσίαση μις σειράς κλινικών εργαλείων και μεθόδων.

Αγοράστε το βιβλίο: Θεραπεία Σχημάτων με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.


 Η Ελευθερία Τσαγανάκη, υπεύθυνη του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου μας, προτείνει: 

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού - Alice Miller

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την αγάπη τους. Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα. Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου. Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά.

Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο.

Σημείωση: πρόκειται για το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας, από τον Μάρτιο 2018 που άνοιξε το βιβλιοπωλείο έως σήμερα!

Αποκτήστε το βιβλίο: Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας της Alice Miller, με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.

Ξαναστέκομαι στα πόδια μου - Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ανεργία, χωρισμός, απώλεια, ασθένεια, είναι μερικές μόνο από τις κρίσεις που μπορεί να μας χτυπήσουν απρόσμενα την πόρτα. Όταν προκύπτουν καταστάσεις και γεγονότα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, έχουμε δύο επιλογές: Η μία είναι να αγνοήσουμε το τραύμα, που όμως θα συνεχίσει να μας πονάει, κρυφά, μυστικά και διαρκώς.

Η άλλη επιλογή είναι να αναγνωρίσουμε ότι τραυματιστήκαμε και να αφήσουμε την εμπειρία αυτή να μας αλλάξει, να μας μετασχηματίσει, να μας εξελίξει. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας. Περιγράφει και αναλύει τις πιο συχνές κρίσεις που μπορεί να μας τύχουν, με γνώμονα τι χρειαζόμαστε περισσότερο όταν εμείς, ή κάποιο κοντινό μας πρόσωπο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Μέσα από ανάλυση, χρήσιμες τεχνικές και πρακτικές ασκήσεις, θα μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις κρίσεις, αλλά κυρίως πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ώστε η κρίση αυτή να μη σημάνει τη διάλυση της ζωής μας αλλά την εξέλιξή της.

Αγοράστε το βιβλίο: Ξαναστέκομαι στα πόδια μου με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.

Ο θαμπωμένος καθρέφτης του εαυτού μας - Ευστράτιος Παπάνης

Το μέτρο της αυτοεκτίμησης πολλές φορές ορίζεται από την ικανότητα να αρνούμαστε τις ιδιότητές μας, ώστε να λάμψει η ύπαρξη ατόφια και απαλλαγμένη από κοινωνικές μνήμες που θαμπώνουν την ουσία και τον αρχικό σκοπό.

Από τη δυνατότητα να λησμονούμε τη συσσωρευμένη πίκρα, τις ματαιώσεις, τις συμβάσεις, τις προσδοκίες και να αναγεννιόμαστε, κρατώντας μόνο την εμπειρία και την ευγνωμοσύνη του βιώματος... Και καθώς η πορεία, με την πάροδο του χρόνου, θα γίνεται ολοένα και πιο μοναχική και η αυτοκριτική πιο αδέκαστη και στυγνή, η ποιότητα της αυτοεκτίμησης και όχι η ποσότητά της είναι αυτή που θα κρατήσει τα προσχήματα.

Αγοράστε το βιβλίο: Ο θαμπωμένος καθρέφτης του εαυτού μας με 25% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Γιατί με βασανίζει η κατάθλιψη; - Paul Hauck

Κατάθλιψη! Μελαγχολία! Η αρρώστια της εποχής της αφθονίας! Ποιες είναι άραγε οι ρίζες της σοβαρής αυτής κατάστασης που μας στέλνει στα Τάρταρα της ύπαρξης; Γιατί ενώ ζούμε σε μια προηγμένη δυτική κοινωνία που δίνει στον άνθρωπο όλες τις ευκαιρίες της ζωής του, απογοητευόμαστε, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν θέλουμε να δούμε κανέναν;

Πού εδράζονται οι ψυχολογικές ρίζες της κατάθλιψης, αυτής της τόσο επικίνδυνης κατάστασης που μας κλέβει την τόσο σύντομη ζωή μας πάνω στη γη; Πάψε να είσαι επικριτικός απέναντι στον εαυτό σου και αποδέξου τον επιτέλους! Είναι ο μόνος που έχεις! Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του Πολ Χοκ που σου δίνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να νικήσεις τη μελαγχολία απλά και μόνο με τον τρόπο που προσεγγίζεις τη ζωή.

Αγοράστε το βιβλίο: Γιατί με βασανίζει η κατάθλιψη; με 10% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, Stahl, Stefanie

Οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα. Αρκεί μία μόνο στιγμή για να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις και αυτό επηρεάζει δραστικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας.

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αυτεπίγνωση συνήθως φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το σκοτεινό παιδί μέσα τους. Αν όμως αποδεχτούμε την ύπαρξή του, και μαζί μ’ αυτό τους φόβους, τα αισθήματα κατωτερότητας και ντροπής, τη θλίψη και την απόγνωσή μας, τότε θα συμφιλιωθούμε μαζί του. Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να "δουλέψουμε" με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Αγοράστε το βιβλίο: Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας με 20% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.

Το παράδοξο του χιμπατζή Peters Steve

Σαμποτάρετε την ευτυχία και την επιτυχία σας; Παλεύετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας; Μήπως τα συναισθήματά σας υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής σας;

Το Παράδοξο του χιμπατζή είναι ένα απίστευτα δυνατό πρόγραμμα Διαχείρισης του Νου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας ευτυχισμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και επιτυχημένος άνθρωπος.

Ο καθηγητής Steve Peters εξηγεί την πάλη που γίνεται μέσα στο μυαλό μας και στη συνέχεια προτείνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας ώστε: Να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί ο νους μας. Να αναγνωρίσουμε και να διαχειριστούμε συναισθήματα και σκέψεις. Να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουμε.

Το εύχρηστο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και αρχές. Θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και θα σας προσφέρει τις δεξιότητες για να απομακρύνετε το άγχος, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Επίσης, θα εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω και σας αποτρέπει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή. Με το πέρασμα του χρόνου θα αναπτύξετε συναισθηματικές δεξιότητες και συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε οι άνθρωποι που θέλετε και να ζήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Ο Χιμπατζής μέσα σας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας ή ο χειρότερος εχθρός σας... Αυτό είναι το Παράδοξο του Χιμπατζή!

Αποκτήστε το βιβλίο: Το παράδοξο του χιμπατζή με 10% έκπτωση από το βιβλιοπωλείο μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr