Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας σας προτείνει 8 βιβλία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση! Η πειθαρχία και η εκμάθηση των υγιών ορίων αποτελούν βασικούς πυλώνες της παιδικής ανάπτυξης.Προμηθευτείτε από την Πύλη μας τα βιβλία με έκπτωση έως και 25%.

Πειθαρχία χωρίς δράματα

Οι πρωτοπόροι ειδικοί πίσω από το μπεστ σέλερ "Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του (The Whole Brain Child)" (Εκδόσεις Πατάκη, 2018) έρχονται τώρα να διερευνήσουν την υπέρτατη πρόκληση κατά την ανατροφή των παιδιών: την επίτευξη της πειθαρχίας.

Δίνοντας έμφαση στον συναρπαστικό δεσμό μεταξύ της νευρολογικής ανάπτυξης του παιδιού και του τρόπου που αντιδρά ο γονέας στην άσχημη συμπεριφορά, η Πειθαρχία χωρίς Δράματα έρχεται να μας προσφέρει έναν αποτελεσματικό οδικό χάρτη, σχεδιασμένο υπό το πρίσμα της ενσυναίσθησης, για να αντιμετωπίζουμε παιδικά ξεσπάσματα, εντάσεις και δάκρυα χωρίς να δημιουργούμε σκηνές.

Σε αυτό τον οδηγό, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία, θα ανακαλύψετε:

  • στρατηγικές που σας βοηθούν να προσδιορίσετε τη δική σας φιλοσοφία για την πειθάρχηση των παιδιών - και να κατακτήσετε τις καλύτερες μεθόδους για να επικοινωνήσετε τα μαθήματα που θέλετε να μεταδώσετε
  • επιστημονικά δεδομένα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού - και ποιο είδος πειθάρχησης είναι πιο αποτελεσματικό και εποικοδομητικό σε κάθε ηλικία και σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο
  • τον τρόπο να συνδέεστε με ένα παιδί ήρεμα και με αγάπη -όσο ακραία κι αν είναι η συμπεριφορά του- την ίδια στιγμή που θέτετε σαφή και σταθερά όρια
  • μικρές συμβουλές για να παίρνετε το παιδί σας από την περιοχή των ξεσπασμάτων του και να το οδηγείτε στην επίτευξη της εναισθησίας, της ενσυναίσθησης και της επανόρθωσης
  • είκοσι λάθη που κάνουν κι οι καλύτεροι γονείς όταν πειθαρχούν τα παιδιά τους - και πώς να μένετε επικεντρωμένοι στις αρχές του γονεϊκού ρόλου και των τεχνικών πειθάρχησης που λαμβάνουν πάντα υπόψη την εγκεφαλική απαρτίωση

"Τι ανακούφιση! Ο Daniel Siegel και η Tina Payne Bryson κάνουν εύκολη την επίτευξη της πειθαρχίας για τους γονείς ή για οποιονδήποτε πρέπει να βοηθήσει παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά.

Η Πειθαρχία χωρίς δράματα προσφέρει μια προσέγγιση στηριγμένη σε επιστημονικές έρευνες αλλά και στην κοινή λογική, που κάθε ενήλικας θα χρησιμοποιήσει με μεγάλη ευχαρίστηση και από την οποία θα ωφεληθούν πολύ τα παιδιά".
Daniel Goleman, συγγραφέας του "Συναισθηματική νοημοσύνη"

Αποκτήστε το βιβλίο Πειθαρχία χωρίς δράματα , από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές

Αυτό το πρακτικό βιβλίο διδάσκει τους γονείς πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πιο κοινά προβλήματα συμπεριφοράς της προσχολικής ηλικίας.

Από την επιθετικότητα και την αδελφική αντιζηλία, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.

Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά που προσφέρει η γνώση, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Αποκτήστε το βιλίο Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Πειθαρχία χωρίς τιμωρία

Ένα βιβλίο για την πειθαρχία με άφθονες πρακτικές συμβουλές, στρατηγικές, μεθόδους και ιδέες για τους γονείς βρεφών έως και εφήβων. Ένα βιβλίο που σας προτείνει ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνετε, τη δεδομένη στιγμή, για κάθε τύπο συμπεριφοράς, από το κλαψούρισμα μέχρι το σερφάρισμα στο ίντερνετ.

Σήμερα οι γονείς και τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές προκλήσεις απ’ ό,τι η προηγούμενη γενιά. Τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν μόνο στην παιδική χαρά της γειτονιάς, αλλά και στο απέραντο και περίπλοκο διαδικτυακό σύμπαν όπου οι δυνατότητες του γονέα για έλεγχο και επιτήρηση είναι πολύ περιορισμένες. Ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, το παιδί σας μπορεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και ο κόσμος να έρθει σε επαφή με το παιδί σας. Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα στο γονέα και το παιδί παίζει καταλυτικό ρόλο ώστε το παιδί να σας βλέπει σαν τον φυσικό του σύμβουλο.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι πειθαρχίας δεν έχουν πια πέραση στα σημερινά παιδιά και υπονομεύουν τη δυνατότητά σας να επηρεάζετε τα ολοένα και πιο ευάλωτα παιδιά σας που σας χρειάζονται ως οδηγό ζωής! Το ξύλο και η "απομόνωση στη γωνία» δεν είναι πια αποτελεσματικά. Χρειάζονται νέα εργαλεία πειθαρχίας! "

Αποκτήστε το βιβλίο Πειθαρχία χωρίς τιμωρία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν

"Μπορώ να πειθαρχήσω το παιδί μου χωρίς τιμωρία;"

Δεν χρειάζεται να "κακομάθετε" ή να καταπιέσετε τα παιδιά σας, αλλά να κατανοήσετε τους λόγους που δεν συμπεριφέρονται σωστά και να τους αντιμετωπίσετε εκπαιδεύοντάς τα ρεαλιστικά και δραστικά.
Με απλές και πρακτικές συμβουλές, η διακεκριμένη ψυχολόγος και συγγραφέας Sarah Ockwell-Smith δείχνει πώς να μεγαλώσουμε κάθε παιδί με σεβασμό και αγάπη, δουλεύοντας μαζί του και όχι εναντίον του και καταρρίπτοντας τη θεωρία της τιμωρίας αλλά και της επιβράβευσης.

  • Κατανοώντας απόλυτα ότι η καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να εστιάσουμε αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών μας, με αυτό το βιβλίο παρέχει λύσεις σε προβλήματα όπως:
  • Γκρίνια και κλάμα
  • Bίαιη και απρεπή συμπεριφορά
  • Ανυπακοή και άρνηση σε κάθε εντολή
  • Αγένεια
  • Ψέματα
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ένα βιβλίο που καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα του παιδιού από το προνηπιακό στάδιο έως την εφηβεία.

Αποκτήστε το βιβλίο Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση

Πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους γονείς να είμαστε ταυτόχρονα καλοί και να παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας;

Η δρ Jane Nelsen, διακεκριμένη ψυχολόγος, παιδαγωγός και μητέρα επτά παιδιών, διδάσκει σε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι το κλειδί της αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης δεν είναι η τιμωρία αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός. Με φόντο τις τυπικές οικογένειες, αλλά και με αναφορές στις μονογονεϊκές και σε οικογένειες με θετούς γονείς, η συγγραφέας μας δείχνει με ρεαλιστικά παραδείγματα πώς ένα τρίχρονο παιδί ή ένας επαναστατημένος έφηβος μπορούν να μάθουν να λειτουργούν με αυτοπειθαρχία και συνεργασία, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.

Μέσα στις σελίδες του θα ανακαλύψετε πώς να:

  • γεφυρώνετε τα κενά στην επικοινωνία
  • εκτονώνετε τις καθημερινές προστριβές
  • αποφεύγετε τους κινδύνους των υπερβολικών επαίνων
  • ενισχύετε το μήνυμα αγάπης που θέλετε να δώσετε
  • χτίζετε πάνω στα προτερήματα και όχι στα ελαττώματα
  • αποδέχονται τις ευθύνες τους χωρίς να χάνουν τον αυτοσεβασμό τους
  • διδάσκετε στα παιδιά όχι τι να σκεφτούν, αλλά πώς να σκέφτονται
  • ενισχύετε τη συνεργασία στο σπίτι και στο σχολείο
  • ανταποκρίνεστε σωστά στις προκλήσεις μιας δύσκολης εφηβείας

Η "Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση" απευθύνεται σε όλους εμάς που θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στο ταξίδι της ζωής, αλλά και να αλλάξουμε ως γονείς. Αν θέλετε πραγματικά να αναπτύξετε τη σχέση με το παιδί σας, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

Αποκτήστε το βιβλίο Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Δρόμοι της ζωής

Μέσα από έξι ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, η Alice Miller δίνει μια αισιόδοξη προοπτική για την προσωπική εξέλιξη του καθενός μας, αλλά και το μέλλον της κοινωνίας.

Εάν υπάρξει μια γνήσια και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων κι εφόσον διαδοθεί η αλήθεια σχετικά με ορισμένα θέματα-ταμπού, λέει η συγγραφέας, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, τόσο για το άτομο όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Οι ήρωες αυτού του βιβλίου αφηγούνται ο ένας στον άλλο τη ζωή τους, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, αλλά και το πώς κατάφεραν να αποδεσμευτούν από τα "σκοτεινά" σημεία της παιδικής τους ηλικίας και τα κληροδοτημένα από το πατρικό τους μοντέλα συμπεριφοράς.

Επιχειρώντας να καταδείξει τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που έχουν όσα πρότυπα ανατροφής βασίζονται στην καταπίεση, την αυστηρή πειθαρχία και τις σωματικές τιμωρίες, η Miller αφιερώνει ένα κεφάλαιο στη γένεση του μίσους, όπου διερευνά τα βαθύτερα αίτια των πιο μελανών σελίδων της Ιστορίας της ανθρωπότητας και εξετάζει τις προσωπικές ιστορίες των γκουρού και των ηγετών, που κατά καιρούς έχουν βρει χιλιάδες τυφλούς οπαδούς.

Αποκτήστε το βιβλίο Δρόμοι της ζωής, από το εξιδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας

Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο

Η τιμωρία και η απειλή, πάνω στις οποίες θεμελιωνόταν άλλοτε η γονική εξουσία, αποδοκιμάζονται σήμερα από όλους τους μεγάλους διανοητές της εκπαίδευσης. Άραγε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να παραιτηθούμε από τον γονεϊκό μας ρόλο; Το αντίθετο μάλιστα!

Ας επωφεληθούμε από το θαυμαστό κύμα αγάπης που συνοδεύει τον ερχομό ενός παιδιού για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας και τη ρητορική μας.

Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι όλα διαθέσιμα. Στο χέρι μας είναι να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε!

Το βιβλίο αυτό, καρπός της πείρας μιας ολόκληρης ζωής, σας βοηθάει:

  • να επανακαθορίσετε τα όριά σας,
  • να πετύχετε μια σχέση σεβασμού ανάμεσα σ' εσάς και το παιδί σας,
  • να καθιερώσετε ένα πρακτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση καταστάσεων αντίθεσης.

Αποκτήστε το βιβλίο Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο, από το εξειδικευμένο βιβιλιοπωλείο μας

Οδηγός για προβληματισμένους γονείς

Πολλοί γονείς αισθάνονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά προβλήματα ή τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Το βιβλίο αυτό τους δίνει κουράγιο και τους καθησυχάζει, δείχνοντας τον δρόμο για κάποιες αποτελεσματικές λύσεις. "Γονείς, μην ενοχοποιείτε τον εαυτό σας· ακολουθήστε την κοινή λογική και βασιστείτε στην κρίση σας για την ανατροφή των παιδιών σας".

Ο Μισέλ Μαζιάντ, γιατρός και παιδοψυχίατρος, καθηγητής στο τμήμα Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λαβάλ (Κεμπέκ), απαντά σε μια σειρά καίρια ερωτήματα: πώς θα δράσετε θετικά για να αντιμετωπίσετε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα, πώς θα διευκολύνετε την επικοινωνία με το παιδί, πώς θα επαναφέρετε την πειθαρχία, πότε χρειάζεται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, πώς θα τον επιλέξετε κ.λπ.

Tο βιβλίο περιέχει και ένα ερωτηματολόγιο για να ανακαλύψετε την ιδιοσυγκρασία των παιδιών σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Οδηγός για προβληματισμένους γονείς, από το εξειδιεκυμένο βιβλιοπωλείο μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr