Ο έρωτας κι η αγάπη έχουν κατά πολύ αναλυθεί από μεγάλα ονόματα του κλάδου της Ψυχολογίας. Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας ξεχώρισε 5 βιβλία για τον έρωτα, το φλερτ και το σεξ, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε με έκπτωση!

Να βλέπεις στον έρωτα

Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές.

"Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν' ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι· να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου. Ο τίτλος προέκυψε από μια εικόνα της περίφημης και σοφής Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.

(Από συνέντευξη του Χόρχε Μπουκάι)

Ένα λάθος του παροχέα Ίντερνετ αρκεί για να φέρει σε επαφή δύο αγνώστους, κατά έναν απρόσμενο τρόπο. Ο Ρομπέρτο, ένας εργένης διαφημιστής κουρασμένος από μια ζωή ρουτίνας και καβγάδων με τις εκάστοτε κοπέλες του, αρχίζει να δέχεται στον υπολογιστή του τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσουν δύο ψυχολόγοι οι οποίοι ετοιμάζουν ένα βιβλίο για τον έρωτα και τις σχέσεις του ζευγαριού. Ένα ηλεκτρονικό τρίο κι ένα πρωτότυπο και ευφάνταστο μυθιστόρημα σκέψης και αναζήτησης γύρω από το κεφαλαιώδες ζήτημα των ερωτικών σχέσεων.

Αποκτήστε το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι Να βλέπεις στον έρωτα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

 Να θέλεις και να ερωτεύεσαι

Ο Rollo May είναι ένας διαορατικότατος ψυχοθεραπευτής. Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί απο όσους αναζητούν το νόημα στη ζωή κι επιθυμούν να ζήσουν με επίγνωση.

Είναι μιά κλασική πραγματεία που αφορά την αιτία που οι σύγχρονες σχέσεις δοκιμάζονται έντονα.

Ο έρωτας και η θέληση είναι τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους, ώστε το ένα να προϋποθέτει το άλλο.

Σε μιά κουλτούρα στην οποία η αναποφασιστικότητα και οι αιτιοκρατικές εξηγήσεις έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης και την δύναμη της θέλησης, δεν είναι απορίας άξιον γιατί ο έρωτας δεν καταφέρνει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας.

Κάθε σελίδα του βιβλίου προκαλεί τον αναγνώστη να ξανασκεφτεί την δική του δύσκολη κατανόηση του έρωτα. Δεν είναι βεβαίως βιβλίο αυτοβοήθειας με εύκολες απαντήσεις ή συμβουλές, αλλά μία φιλόδοξη κι εξαιρετικά διαφωτιστική απόπειρα συμφιλίωσης των συναισθημάτων με τις πράξεις μας.

Αποκτήστε το βιβλίο του Rollo May Να θέλεις και να ερωτεύεσαι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 15%

Η τέχνη του flirt

O πρώτος και πληρέστερος οδηγός της αγοράς, που πραγματεύεται την τέχνη του φλερτ. Ένα βιβλίο απαραίτητο σε όλους! Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

Εντάσσεται στην κατηγορία των πρακτικών εγχειριδίων αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας, ψυχολογίας και επικοινωνίας, ενώ επικεντρώνεται σε πιο προσωπικά, ιδιαίτερα αλλά και ξεχασμένα θέματα, όπως αυτά του φλερτ, της σωστής και αποτελεσματικής προσέγγισης, της επιλογής συντρόφου και της ερωτικής επικοινωνίας των ζευγαριών.

Η τέχνη του φλερτ, είναι απαραίτητη για την επιτυχή προσέγγιση του ατόμου που μας ενδιαφέρει.

Η τέχνη του φλερτ, μπορεί να βοηθήσει κάθε ζευγάρι στην διατήρηση και ανανέωση της σχέσης του.

Η τέχνη του φλερτ, μπορεί να μας βοηθήσει να αφήσουμε πίσω τη μοναξιά ή/και να διατηρήσουμε και να ανανεώσουμε τη σχέση μας.

Οι πολύτιμες συμβουλές του βιβλίου θα τονώσουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας και θα εδραιώσουν τη σχέση μας με το σύντροφο.

Η τέχνη του φλερτ είναι τόσο σημαντική όσο και η ίδια η ζωή, διότι ζω σημαίνει επικοινωνώ, εκφράζομαι και αγαπώ!

Αποκτήστε το βιβλίο Η τέχνη του flirt, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 20%

Το σεξ μετράει

Ασφαλώς ΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΡΑΕΙ! Αναλύοντας την ερωτική πράξη, την πεμπτουσία της ζωής, το Σεξ που οδηγεί στην Υπερενσυναίσθηση, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει μια ολική εικόνα της συνουσίας, του σεξ που όταν είναι υγιές, είναι φυσικό, είναι αθώο και απαλλαγμένο από κάθε ενοχή, αναστολή και καταπίεση. Ενώ άλλα βιβλία παρέχουν απλώς τεχνικές και "παιχνίδια" για την βελτίωσή του, η συγκεκριμένη προσέγγιση προσφέρει βαθιά γνώση της ψυχολογικής και πνευματικής διάστασης αυτής καθαυτής της ερωτικής πράξης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που τίθενται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων, ο Όσσο μας δείχνει με εκπληκτική ενάργεια πώς μπορούμε, εφόσον δεχτούμε το σεξ ως ένα δώρο της Φύσης, να αρχίσουμε να το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα πολύτιμο σκαλοπάτι σε ένα μακρύ ταξίδι προς μια μεγαλύτερη αυτοεπίγνωση και χαρά.

Αποκτήστε το βιβλίο του Όσσο Το σεξ μετράει, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 9%

Ο δρόμος της συνάντησης

Μας στηρίζω με όλη μου την καρδιά.
Αν, όμως, με πιέσεις να διαλέξω...
ανάμεσα σ' εσένα και σ' εμένα...
εμένα.

"Ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε πράγμα και κάθε άτομο που αγαπάμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε εμείς. Σαν να ξεχάσαμε τη θέση μας στον κόσμο. Μπορούμε πολύ γρήγορα να εντοπίσουμε τη θέση των άλλων, τη θέση που έχουν οι άλλοι στη ζωή μας, και καμιά φορά μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμα και τη θέση που κατέχουμε εμείς στη ζωή των άλλων. Έχουμε, όμως, ξεχάσει ποια θέση κατέχουμε εμείς στη δική μας τη ζωή."

"Ο δρόμος προς την αυτοπραγμάτωση είναι αδιάκοπος και δυσχερής", επαναλαμβάνει ο Χόρχε Μπουκάι σε όλα του τα βιβλία. Σ' αυτήν τη σειρά των "Δρόμων", ο δημοφιλής αργεντινός ψυχίατρος μας παρέχει χάρτες της περιοχής για να επιλέξει ο καθένας τη δική του διαδρομή και να πορευτεί με τον δικό του ρυθμό. "Η ευτυχία" διαβεβαιώνει, "δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι επίσης, από πολλές απόψεις, υποχρέωσή μας: μια σύμβαση που έχουμε συνάψει με τη ζωή." Ο δρόμος της συνάντησης είναι ο δεύτερος από μια σειρά πέντε τόμων που φέρουν τον γενικό τίτλο: "Φύλλα Πορείας".

Αποκτήστε το βιλίο του Χ. Μπουκάι Ο δρόμος της συνάντησης, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 20%

Πουθενά δεν πάω, μ’ ακούς

Ή κανείς ή κι οί δύο μαζί, μ’ ακούς

Τό λουλούδι αυτό τής καταιγίδας καί μ’ ακούς
Τής αγάπης
Μια γιά πάντα το κόψαμε
Καί δε γίνεται ν’ ανθίσει αλλιώς, μ’ ακούς
Σ’ άλλη γή, σ’ άλλο αστέρι, μ’ ακούς
Δεν υπάρχει το χώμα δεν υπάρχει ο αέρας
Πού αγγίξαμε, ο ίδιος, μ’ ακούς

Καί κανείς κηπουρός δεν ευτύχησε σ’ άλλους καιρούς

Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ’ ακούς
Νά τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ’ ακούς
Μές στή μέση τής θάλασσας
Από το μόνο θέλημα τής αγάπης, μ’ ακούς
Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ’ ακούς
Μέ σπηλιές καί μέ κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς

Απόσπασμα από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, Το μονόγραμμα

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr