Για εσένα που έχεις φάρμακα και κοντεύουν να λήξουν.
Για εσένα που τελείωσε η θεραπεία σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα φάρμακα που περίσσεψαν.
Αλλά και για εσένα που θέλεις να βοηθήσεις ένα συνάνθρωπό σου, που δεν μπορεί να βρει τα φάρμακα που χρειάζεται.

Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τον τραυματισμό ή την απώλεια αγαπημένων προσώπων, σπιτιών και υπαρχόντων, όπως και εκείνους που βίωσαν το σοκ χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες. Η κατάσταση αυτή απαιτεί τόσο την φροντίδα για την υλική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών όσο και την ψυχική υποστήριξη από τον κύκλο των οικείων ή και από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

Μια νέα πρωτοβουλία πολιτών  έχει ήδη συσταθεί, με γνώμονα την εθελοντική παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες.
Η PSY for ATTIKI, αποτελεί μία αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία πολιτών που δημιουργήθηκε μετά τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην Ανατολική και Δυτική Αττική την 23η Ιουλίου 2018. Στηρίζεται στην πίστη γύρω από την σημαντικότητα της ψυχικής υγείας.

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί αυτούσια παράθεση της επιστολής που λάβαμε από τους Εργαζομένους Οικοτροφείου και Διαμερίσματος ΜΨΥ Αττική ΙΙI

Μια πολύ βασική ανάγκη που έχουν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την τραγωδία, είναι η ψυχολογική υποστήριξη. Είναι αντιμέτωποι με ένα ψυχικό τραύμα που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή τους στο μέλλον, ακόμη και τη ζωή των οικείων τους (π.χ. παιδιά) που δεν έζησαν άμεσα τα γεγονότα.

Διοργάνωση 2 εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τα ΛΟΑΤΚΙ, θύματα μίσους.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Colour Youth" Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας – μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας – πρόκειται να διοργανώσει 2 Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για στελέχη φορέων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε θύματα εγκλημάτων μίσους (victim support services providers) και φορέων καταγραφής εγκλημάτων μίσους (reporting centers).

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).