Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο  «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ.

synedrio dyslexias2015Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το Πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δυσλεξίας (EDA), υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας & Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Το συνέδριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA HOTEL στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός η ανταλλαγή παρεμβατικών μοντέλων για την αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με προσκεκλημένους ομιλητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης), αφετέρου η αποτύπωση των ΕΜΔ στην ελληνική πραγματικότητα του 2015, λαμβάνοντας υπόψη τον γονεϊκό παράγοντα, τη διεπιστημονική ομάδα, τον εκπαιδευτικό και το ίδιο το παιδί. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Αναζητώντας ρεαλιστικές προτάσεις», απαρτιζόμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίνεται εδώ και χρόνια τόσο για το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, το οποίο προσφέρει τα αντίστοιχα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών καθώς και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή, όσο και για το Τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο προσφέρει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Λογοθεραπεία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα και το μόνο με ιστορία μεγαλύτερη των 15 ετών στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες εμπίπτουν στα σταθερά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα των δύο τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr 

 

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).