Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη, ανακοινώνει την οργάνωση Βιωματικής / Εκπαιδευτικής Ημερίδας με ταυτόχρονη προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας.

Η Ψυχανάλυση πάει κινηματογράφο:

"Πίσω Από τους λόφους" του Christian Mungiu

με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο-ψυχαναλυτή.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 Ώρα 10:00-18:00

Τοποθεσία : Αθήνα / Ιοφώντος 16, Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel) / μετρό Ευαγγελισμός

Δύο κορίτσια γνωρίστηκαν μικρά παιδιά σε ορφανοτροφείο, μεγάλωσαν αχώριστα, ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση πάθους. Η μία κοπέλα, η Αλίνα, φεύγει μετανάστρια στην Γερμανία αλλά επιστρέφει λίγο αργότερα οπότε πληροφορείται ότι η φίλη της έχει καταφύγει στο απομακρυσμένο μοναστήρι της περιοχής, για να βρει το Θεό. Η Αλίνα φιλοξενείται στον ιερό χώρο, αλλά δείχνει από την αρχή την αμφισβήτηση της για τα θεία. Φτάνει στα όρια της και το ξέσπασμα της ερμηνεύεται από τον ιερέα του μοναστηριού ως δαιμονισμός.

Το έργο απέσπασε τα βραβεία Σεναρίου και Γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Κανών.

Στις εργασίες του σεμιναρίου γίνεται αναφορά στη συνάντηση της ψυχανάλυσης με τον κινηματογράφο, αφού αμφότερες οι " φωνές" καταδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, με αφετηρία την ταινία, η εμβάθυνση στις ζοφερές συνέπειες της σύγκρουσης του έρωτα με την πίστη, όταν η δεύτερη γίνεται θρησκευτικός παραλογισμός (αρχαικό σαδιστικό Υπερεγώ), υπηρετώντας την ενόρμηση του θανάτου. Έμφαση δίνεται στην δύναμη της επιστροφής του απωθημένου στην ψυχική μας ζωή και στις προσήκουσες ζοφερές επιπτώσεις (αρρώστια) όταν η ικανοποίηση του βίαια παρεμποδίζεται.

Κόστος: 55 ευρώ, για εγγραφές εώς την 5η Δεκεμβρίου 2015. Το κόστος ανέρχεται στα 70 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.

Σημείωση: H κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται αυτόματα με την προεξόφληση του κόστους.

Πληροφορίες επικοινωνίας :

Σάββας Μπακιρτζόγλου, τηλ : 210 8958269/ fax: 210 8995436/ κιν: 6977 651489