ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ωρών (συντονιστής: Πέτρος Θεοδώρου - ψυχοθεραπευτής Gestalt)
Σάββατο, 19 Μαρτίου, 14.00 - 20.00, χωρίς κόστος συμμετοχής

για το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στην προσέγγιση PSP (Process-Stage-Praxis)

Το πιλοτικό αυτό 6ωρο εργαστήριο είναι μία βιωματική παρουσίαση του Προγράμματος του Οκτωβρίου (100 ώρες, 6 16ωρες συναντήσεις, ανά 6 περίπου εβδομάδες).
Η PSP είναι μία προσέγγιση για την ενσώματη αλληλεπίδραση, που έχτισε από το 2006 ο Πέτρος Θεοδώρου.
Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό εργαλείο σε κάθε είδους δουλειά με τη διαδικασία και την επίγνωση. (Η επίγνωση είναι η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε πολυεπίπεδα ό,τι συμβαίνει στην υποκειμενική φυσική και ψυχολογική μας πραγματικότητα - ένα βασικό μέσον προσωπικής ανάπτυξης).

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην PSP (και η ίδια η PSP) δεν υποκαθιστά κανενός είδους ψυχοθεραπευτική σπουδή του συμμετέχοντα, ούτε τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία του, τα οποία απλώς εμπλουτίζει.
Το πιλοτικό εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χώρου της ψυχικής υγείας και συναφών πεδίων, που επιθυμούν μία πρώτη γνωριμία με την PSP και το Πρόγραμμα του Οκτωβρίου: ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές μέσω τέχνης, κοινωνικούς λειτουργούς, και σε όποιον άλλον εργάζεται ή σπουδάζει σε συναφή πεδία (όσους πραγματοποιούν παρεμβάσεις στον χώρο της εργασίας και των Οργανισμών, όπως και σε εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, coaches, κλπ).

πληροφορίες για το πιλοτικό εργαστήριο και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Οκτωβρίου

Πέτρος Θεοδώρου PSP ©
+30-2310-262872 +30-6977-210469

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ:

Ψυχοθεραπευτής Gestalt, με το φάσμα της δουλειάς του στην Ελλάδα και το εξωτερικό να περιλαμβάνει ενδεικτικά: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας - ψυχοθεραπείας - εκπαίδευσης (είτε σε αυτόνομα σεμινάρια είτε σε περιοδικές συναντήσεις).

Στο παρελθόν, το πρώτο του πτυχίο αφορούσε την ιατρική επιστήμη, ενώ για μία μεγάλη περίοδο υπήρξε συνθέτης. Εδώ και πολλά χρόνια ολοκλήρωσε δεύτερες σπουδές στην ψυχολογία. Ως ψυχοθεραπευτής αποφοίτησε από το "Gestalt Foundation", και είναι αποκλειστικά επικεντρωμένος στην ψυχοθεραπεία Gestalt.
Είναι μέλος της E.A.G.T. - του σχετικού Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου. Συμπράττει ως εξωτερικός συνεργάτης σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα με τα κέντρα εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας: "GESTALT FOUNDATION", "INTEGRATIVE GESTALT TRAINING INSTITUTE", "SINERGIA", "ISTOK".

Αξιοποιώντας τις διαδρομές του στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε συνδυασμό με την τωρινή του ταυτότητα, ανέπτυξε τη δική του προσέγγιση ενσώματης αλληλεπίδρασης, PSP (Process-Stage-Praxis), η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς χώρους: ψυχοθεραπεία, εκπαίδευση, εργασία, τέχνη, κλπ. Η βιωματική βάση των ομάδων που συντονίζει, στηρίζεται στην PSP, και συνδυάζει κίνηση, διαδραστικά μοντέλα, και αυτοσχεδιασμό. Η PSP είναι και η δική του ματιά στη διδασκαλία του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου "Playback", στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Προς το τέλος του 2016 θα εκδοθεί το 1ο από 4 συνολικά βιβλία του (σε Ελληνική και ως τα μέσα του 2017 σε Αγγλική έκδοση), όλα κάτω από τον γενικό τίτλο: "Τοπία αυτοσχεδιασμού: Εισαγωγή στις βασικές αρχές της προοπτικής της θεραπείας Gestalt, Η προσέγγιση PSP, Το Playback Θέατρο".

Εστιάζεται στις υπαρξιακές - σχεσιακές όψεις της προοπτικής Gestalt (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή), όπως και στις σχέσεις έρωτα - αγάπης - επιθυμίας. Για τα θέματα αυτά, από το 2006, πραγματοποιεί διαλέξεις και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το βιβλίο του "...στους αιρετικούς της αγάπης: τα μάτια που με κοίταξαν", θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 (και πάλι σε δύο γλώσσες).

Πέτρος Θεοδώρου, Διαλέττη 17, Θεσσαλονίκη 54621
+30-2310-262872, 6977-210469