Στις 19 Μαρτίου 2016 ξεκινάει για 6η συνεχή χρονιά η εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity σε αποκλειστική συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED και υπό την Αιγίδα του British Psychology Society - PBS.

 Η εκπαίδευση αφορά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας όπως:

  • Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους
  • Συμβούλους Υγείας
  • Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
  • Ιατρούς
  • Νοσοκόμους
  • Φαρμακοποιούς
  • Αποφοίτους ΤΕΦΑΑ

Οι επαγγελματίες υγείας που περιλαμβάνονται στο δίκτυο με εξειδίκευση στη διαχείριση των Διατροφικών Διαταραχών πιστοποιούνται ως Master Practitioners on Eating Disorders& Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Center of Eating Disorders - NCFED) και το British Psychology Society - BPS εμφανίζονται σε συγκεκριμένη ιστοδιεύθυνση από το site του ΚΕΑΔΔ ώστε να διευκολύνεται η εύρεση εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας από κάθε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 3 εκπαιδευτικές ενότητες από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED


Σκοπός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Γιατί να παρακολουθήσω την εκπαίδευση Master Practitioner

Δουλεύοντας με τις Διατροφικές Διαταραχές και τη Συναισθηματική Υπερφαγία

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών - που συνήθως ξεπερνά και το 50% - με προβλήματα βάρους, αντιμετωπίζει κάποιο θέμα διαταραχής στη διατροφή τους. Αν δεν διαγνωσθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή και απλώς αντιμετωπισθεί ως ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό τότε μέσα στους επόμενους δυο μήνες ο ασθενής αυτός είτε θα διακόψει κάθε μορφή θεραπείας, είτε θα υποτροπιάσει. Τα άτομα που πάσχουν από οποιασδήποτε μορφής διατροφική διαταραχή χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και εξειδικευμένες θεραπευτικές δεξιότητες ώστε να παραμείνουν σε οποιαδήποτε θεραπευτικό σχήμα μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Η γνώση και η σωστή αξιοποίηση αυτών των δεξιοτήτων στο προσεχές μέλλον θα ξεχωρίσει τον εξειδικευμένο θεραπευτή που θα μπορεί να διαθέτει και να παρέχει κάθε θεραπευτική προσέγγιση δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα διαρκούς και μόνιμης αλληλεπίδρασης με τον ασθενή του.

Οι διατροφικές διαταραχές και η συναισθηματική υπερφαγία παρουσιάζονται από τους ασθενείς όχι μόνο όταν ζητούν βοήθεια για θέματα διατροφής συγκεκριμένα, αλλά και μέσα από άλλες συναισθηματικές και σωματικές διαταραχές. Η ικανότητα να βοηθά κανείς τους άλλους να επανακτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, και επομένως και με τον εαυτό τους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας

Η εκπαίδευση συνδυάζει πολλές θεραπευτικές μεθόδους, που βασίζονται καταρχήν στη γνωστική - συμπεριφοριστική θεραπεία. Το υλικό παρουσιάζεται σε μορφή διαλέξεων, ασκήσεων σε μικρές ομάδες, εξάσκησης σε ρόλους, διαγνωστικών ασκήσεων, και ασκήσεων στην απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική μάθηση και συζήτηση πάνω σε πραγματικά περιστατικά. Θα μάθετε πώς να αξιολογείτε, να διαμορφώνετε σωστή διάγνωση και να αναπτύσσετε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για κάθε μοναδική περίπτωση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις όπου η πρόοδος της θεραπείας φαίνεται να έχει σταματήσει, χωρίς όμως ο ασθενής να έχει φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρέχεται οδηγός με εκτεταμένο έντυπο υλικό που είναι χρήσιμο τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για τους ασθενείς.

Στόχοι της εκπαίδευσης Εξειδικευμένες Παρεμβάσεις και Δεξιότητες στην Αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών (Practitioner Skills in Eating Disorders)

  • Πρακτικές δεξιότητες και τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την πρώτη επαφή με ανθρώπους με προβληματικές διατροφικές συνήθειες και σχετικά θέματα, όπως η εικόνα του σώματος
  • Πώς να χτίσετε και να διατηρήσετε καλή σχέση με τον ασθενή που πάσχει από διατροφικές διαταραχές , διασφαλίζοντας μια επιτυχημένη θεραπεία
  • Πώς να δημιουργήσετε τα σωστά κίνητρα για κάθε ασθενή και να τον ενθαρρύνετε να κάνει αλλαγές
  • Πώς να συγκεντρώσετε σωστές πληροφορίες για τους ασθενείς σας και να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες στη θεραπεία τους.
  • Πώς να οδηγείστε στην ακριβή διάγνωση που θα επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κάθε ασθενή
  • Πώς οι σωματικές αλλαγές διαιωνίζουν λανθασμένες συμπεριφορές διατροφής
  • Πώς να φθάνετε άμεσα στο «κύριο πρόβλημα»
  • Πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά παιγνίδια και μεταφορές για την υπέρβαση της άμυνας και της αντίστασης στη θεραπεία
  • Πώς να αλλάξετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές ανώδυνα και μόνιμα
  • Πώς να καταλαβαίνετε και να χειρίζεστε δυναμικά ακόμα τους δικούς σας προβληματισμούς με το φαγητό και το βάρος, ώστε να μην παρεμβαίνουν στη δουλειά σας με τους ασθενείς
  • Πώς να δημιουργήσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα ισορροπίας και να διατηρείτε οι ίδιοι θετική σχέση με το φαγητό

Στόχοι της εκπαίδευσης Παχυσαρκία: Ψυχολογικές Παρεμβάσεις (Essential Obesity: Psychological Interventions)

Η εκπαίδευση βασίζεται στα πλέον πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της ρύθμισης του βάρους.

Η εκπαίδευση:

Καλύπτει θέματα που αφορούν όχι μόνο στην παχυσαρκία, αλλά και στις απαραίτητες αλλαγές στη συμπεριφορά που πρέπει να συνοδεύουν μία θεραπεία για τη μείωση και τη διατήρηση του βάρους.
Καλύπτει τους τομείς του γενικότερου τρόπου ζωής, τη διατροφή, τα επίπεδα καθημερινής δραστηριότητας, καθώς και πολλά θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητές αλλαγές.
Διδάσκεται υπό μορφή διαλέξεων με πολλές ευκαιρίες για συμμετοχή σε ομαδικές συζητήσεις.
Εστιάζεται σε σημαντικές συνεισφορές από τους χώρους της φυσιολογίας και της διατροφολογίας.

Θα μάθετε:

  • την αιτιολογία της παχυσαρκίας για τον κάθε ασθενή
  • πώς να διαμορφώνετε ένα θεραπευτικό πλάνο βασισμένο σε όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές στρατηγικές
  • πώς να καλλιεργείτε κίνητρα και δέσμευση στο θεραπευτικό πλάνο
  • πώς να διαχωρίζετε τις απαιτήσεις της θεραπείας που αφορούν στην παχυσαρκία από αυτές που αφορούν στη διατήρηση του βάρους
  • πώς να ενισχύετε την ικανότητα για διατροφικό έλεγχο
  • πώς να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά εναύσματα για υπερκατανάλωση φαγητού
  • πώς οι σχέσεις επηρεάζουν τις αυξομειώσεις βάρους
  • πώς να ενσωματώνετε γνώσεις από την ψυχολογία, την ιατρική, τη στρατηγική αναπλήρωσης γευμάτων και τη χειρουργική επέμβαση στο γενικότερο θεραπευτικό πλάνο
  • να δουλεύετε με τη συναισθηματική υπερφαγία
  • να δουλεύετε με τον παχύσαρκο που πάσχει από διατροφική διαταραχή
  • τις ιδιαίτερες προκλήσεις που παρουσιάζει η θεραπευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας για τον σύμβουλο

Στόχοι της εκπαίδευσης Διατροφικές Παρεμβάσεις για Διατροφικές Διαταραχές (Certification in Nutritional Interventions for Eating Disorders)

Είναι προφανές ότι οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι μόνο θέμα διατροφής. Η διατροφή, ωστόσο, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκφάνσεις τους.

Οι γνώσεις βασικών στοιχείων για τη σχέση σώματος και φαγητού, διατροφικής συμπεριφοράς, και διατήρησης υγιούς βάρους είναι απαραίτητες για τους επαγγελματίες υγείας που θα αντιμετωπίσουν διατροφικές διαταραχές στους ασθενείς τους.

Η εκπαίδευση αυτή έχει λάβει την έγκριση του Brithish Association for Nutritional Therapy 2003. Είναι σχεδιασμένη να εκπαιδεύει τους επαγγελματίες υγείας που συναντούν διατροφικές διαταραχές στη δουλειά τους και επιθυμούν να προσθέσουν στις παρεμβάσεις τους τη γνώση για τη δυνατότητα κατάλληλων διατροφικών συμβουλών. Μέσα από την εκπαίδευση, τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με το δίκτυο εξειδικευμένων διατροφολόγων γίνεται αντιληπτό ότι κάθε μορφή θεραπείας που στηρίζεται στην επαρκή θρέψη του ασθενούς βελτιώνει και συντομεύει το χρόνο ίασης.

Μαθαίνετε γιατί οι διατροφικές παρεμβάσεις είναι τόσο σημαντικές στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών και πώς να ενσωματώνετε απλές αλλά αποτελεσματικές διατροφικές παρεμβάσεις.

Θα μάθετε:

  • Γιατί η διατροφική συμβουλευτική είναι τόσο σημαντική
  • Πώς το σώμα χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά
  • Πώς το σώμα αντιδρά στο διατροφικό χάος
  • Απλά βήματα για τη διόρθωση βιοχημικών ανισορροπιών
  • Πώς να επικοινωνήσετε τις γνώσεις σας στους ασθενείς σας ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές
  • Ποιος είναι ο ρόλος των διατροφικών συμπληρωμάτων στις διατροφικές διαταραχές
  • Πώς να διακρίνετε τί είναι πραγματικά χρήσιμο από άλλες πηγές πληροφόρησης και να απορρίπτετε διατροφικούς μύθους
  • Πώς να εφαρμόζετε τις γνώσεις σας στη δική σας σχέση με το φαγητό

Κατά τη συμμετοχή των εκπαιδεύσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δυνατότητα συνεργασίας και παραπομπής περιστατικών

Το ΚΕΑΔΔ παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις, υπηρεσίες και μοναδικές ευκαιρίες για τους επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο των διατροφικών διαταραχών

Οι εκπαιδεύσεις παρέχουν σε ανεξάρτητους επαγγελματίες υγείας ευκαιρίες εργασίας εφόσον πιστοποιηθούν από το ΚΕΑΔΔ και ενσωματωθούν στο δίκτυο Συμβούλων μας. Για τους πιστοποιημένους θεραπευτές θα υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζονται σε ειδική λίστα onlineμέσα από το επίσημο siteτου ΚΕΑΔΔ με τα πλήρη επαγγελματικά τους στοιχεία ώστε να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.


Πληροφορίες & Εγγραφές  στη γραμμή επικοινωνίας 2102718360