Από 2-4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας με θέμα ‘Έρως & Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική’.

Το συνέδριο οργανώνει η Ε.Δ.Π.Ε. (Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας) με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και της European Federation of Dramatherapy.

Αντλώντας υλικό από τον μύθο του Έρωτα & της Ψυχής προσεγγίζονται οι θεματικές του συνεδρίου που ως πεδίο έρευνας και πρακτικής, αφορούν στην απώλεια, την μεταμορφωτική της δύναμη και την δημιουργική της αντιμετώπιση. Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούν τις τέχνες και το θέατρο αντιλαμβάνονται ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες, μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απώλειες και τις προκλήσεις, τις προοπτικές που αυτές γεννούν.

Η ανταπόκριση και συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όχι μόνο από τα πεδία της ψυχοθεραπείας & ψυχικής υγείας αλλά και της εκπαίδευσης, θεατρολογίας, θεραπειών μέσω Τέχνης, είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές Διαλέξεις-Performances, Master Classes, περισσότερα από 40 βιωματικά Εργαστήρια, Στρογγυλά Τραπέζια, Δρώμενα, Προβολές, Έκθεση Βιβλίου, Θέατρο Playback κ.α.

Μεταξύ των ξένων ομιλητών είναι ο καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Robert Landy, η Δραματοθεραπεύτρια/Παιγνιοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Brenda Meldrum από τη Μ. Βρετανία, η Δραματοθεραπεύτρια και Παιδαγωγός στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, Alison Kelly, η Δραματοθεραπεύτρια από το Tel Hai Academic College του Ισραήλ, Susana Pendzik και η πρωτοπόρα στη Δραματοθεραπεία στην Ευρώπη, η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στην Ελλάδα, Dr Sue Jennings από τη Μ. Βρετανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Έως τις 15 Νοεμβρίου, και εφόσον υπάρχουν θέσεις, υπάρχει προσφορά μειωμένου κόστους συμμετοχής για ομαδικές εγγραφές που αφορά σε ομάδες των 6 ατόμων και άνω. Πληροφορίες στη Γραμματεία του συνεδρίου και στην ιστοσελίδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές κλπ:  στη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 6947 708544. Οι εγγραφές συνεχίζονται όσο υπάρχουν θέσεις.

Οργάνωση: ΕΔΠΕ, Δανάης 5, 116 31 Αθήνα. Τηλ/Fax 210-7523682

Γραφείο Οργάνωσης - Γραμματεία mm Event Management Μαρκοπούλου 475, Τ.Θ. 1406 Αγ. Παρασκευή, 19003 Πόρτο Ράφτη.Tel. / Fax+ 30 22990 84570. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα
Παιδοψυχολογία

Ως παιδοψυχολογία ορίζεται ο κλάδος της ψυχολογίας που έχει ως...

Ειδική Αγωγή

Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το...

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).