ημερίδα ναρκωτικών

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση των Εκθέσεων για την κατάσταση της χρήσης ναρκωτικών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, από την Εθνική Συντονίστρια κατά των Ναρκωτικών Δρ Τέτα Παπουτσοπούλου και την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν. κυρία Μανίνα Τερζίδου.

Η Εθνική Συντονίστρια, μετά την παρουσίαση, δημοσίευσε τα ακόλουθα:

«Σήμερα 6 Ιουνίου 2017, έγινε η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Εκθεσης για τα Ναρκωτικά,του Ευρωπαϊκού Παρατηρίου (EMCDDA), καθώς και του Ελληνικού παραρτήματος που είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν.

Οι Εκθέσεις αυτές περιέχουν τα στοιχεία της κατάστασης των ναρκωτικων τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.
Την Ευρωπαϊκή Εκθεση παρουσίασα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του EMCDDA και την Ελληνική η κ. Μανίνα Τερζίδου, επιστημονικά υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Μαριάννα Πυργιώτη.

Τα κύρια σημεία της Ευρωπαϊκής έκθεσης 2017 είναι:

  • η αύξηση των θανάτων από δηλητηρίαση (υπερβολική δόση) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις χώρες της E.E.
  • η εμφάνιση νέων συνθετικών οπιοειδών και ο αυξανόμενος κίνδυνος για την δημόσια υγεία
  • η διαθεσιμότητα και το συνεχιζόμενο πρόβλημα των νέων ψυχοδραστικών ουσιών
  • η αύξηση της διαθεσιμότητας της κοκαΐνης 
  • η χρήση της κάνναβης και τα προβλήματα που την ακολουθούν.

Την ολοκληρωμένη έκθεση «Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, Έτήσια Έκθεση 2016», μπορείτε να την κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή:

ολοκληρωμένη έκθεση κατάστασης.

 

Σχετικά άρθρα
Η ντροπή

Που είσαι ντροπή?Είμαι μέσα στη σκέψη σου, στο μυαλό σου, σε...

Παιδιά στα ΜΜΕ

Τα παιδιά είναι κατά κανόνα, αυτή η κατηγορία του πληθυσμού που άλλοι...

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).