έμφυλη βία, εργαστήρι

Στις 2 Ιουνίου 2018 διοργανώνεται Εργαστήρι κατά της Έμφυλης Βίας στο tedxathens!

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα; Τι σημαίνει να είσαι άνδρας; Τι είναι κοινωνικό φύλο; Τί ρόλο παίζουν οι νόμοι, τα έθιμα και η παράδοση; Τί σχέση έχει με όλα αυτά η έμφυλη βία; Πώς την αναγνωρίζουμε, πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα θύματα και πώς αποφεύγουμε τη δική μας θυματοποίηση; Με αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα, θα καταπιαστεί το Workshop για την Έμφυλη Βία: Don’t skip, που θα πραγματοποιήσει το ΚΓΜΕ Διοτίμα στο TEDxAthens, στις 2 Ιουνίου 2018.

Eισηγήτρια: Αγγελική Σεραφείμ, Συντονίστρια Νομικών Υπηρεσιών του Κέντρου.

Το workshop εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας "Dont’ skip", που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό, ώστε να μην προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά έμφυλης βίας.

Η καμπάνια αποτελεί μέρος του προγράμματος SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη (ενδο-οικογενειακή ή μη) βία και δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους, οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης σε ανοιχτές ομάδες νέων ανδρών και γυναικών, για την ενίσχυση της πρόληψης. 

Σχετικά άρθρα

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).