έκθεση φωτογραφίας

Το Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” και η Οργανική Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού για την ιστορία του Νοσοκομείου, με τίτλο «Από το Λεμπέτ στο Ψυχιατρείο: μια ιστορία …ένας αιώνας».

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη - Πλατεία Ιπποδρομίου, Θεσσαλονίκη).

Οι θεματικές της έκθεσης

Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εξελίσσεται μέσα από τέσσερις (4) ενότητες που είναι:

  • 1. Η ψυχική υγεία στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 20ου αιώνα: Από τον Άγιο Αντώνιο στο Άσυλο Φρενοβλαβών (έως 1917.
  • 2. Η ίδρυση του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης: Η μεταφορά του Ασύλου στο Λεμπέτ (1925-1950).
  • 3. Το Δημόσιο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης: Από το άσυλο στο ίδρυμα (1950 – 1980).
  • 4. Από το ίδρυμα στο σύγχρονο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο: Η μεταρρύθμιση (1980-έως σήμερα).

Το περιεχόμενο της έκθεσης 

Το κοινό που θα επισκεφτεί την Έκθεση θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο όπου θα εκτίθενται φωτογραφίες, έγγραφα, κατάστιχα, τοπογραφικά σχέδια και άλλα τεκμήρια από τα αρχεία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης καθώς και το μηχάνημα «ηλεκτροσόκ» που χρησιμοποιούταν στις θεραπείες των ασθενών.

Επίσης, θα εκτίθενται δημιουργίες/κατασκευές που επιμελήθηκαν επανενταξιακοί ασθενείς, ένοικοι και μέλη των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, των Οργανωμένων Προγραμμάτων Αποκατάστασης, των Προγραμμάτων εξαρτημένων ατόμων του Νοσοκομείου.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της έως τις 20 Ιουλίου 2018, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα
The smartphone generation

Ένα είναι σίγουρο: Τα παιδιά και οι έφηβοι των ημερών μας είναι πιο...

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).