Το Κέντρο Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης (Κε.Ψυ.Π.Υ), σε συνεργασία με το
Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου και το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου, καθώς και άλλους Ευρωπαίους εταίρους, διεξάγει μια συγκριτική έρευνα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Βέλγιο, Ρουμανία) σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων επαγγελματιών, προς όφελος των ηλικιωμένων με
προβλήματα ψυχικής υγείας (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARPA).

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε από την Isabelle Tournier, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη γεροντολογία και την ψυχολογία

του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου και τη Μαργαρίτα Μωραΐτου, Ψυχολόγο, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής - παιδοψυχι/κής, που εκπονούν την εν λόγω έρευνα, ένα σύντομο ερωτηματολόγιο διάρκειας  περίπου 10-15 λεπτών (διαθέσιμο στα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά) προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες των επαγγελματιών (επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας και στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών) όσον αφορά τη δικτύωση.

Η έρευνα αυτή είναι ανώνυμη και όποιος/α επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο on line στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https: //www.soscisurvey.de/projetarpa (έως 28 Ιουνίου 2018)

Για να έχουμε αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις από διάφορους επαγγελματίες (π.χ. γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών) που εργάζονται με ηλικιωμένους ή / και ενήλικες με πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Εάν επιθυμείτε επιπλέον πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σχετικά άρθρα

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).