Σεμινάρια - Εργαστήρια για Ειδικούς

Μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του έργου του ψυχιάτρου και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ.

Πιο συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα: Διαμόρφωση του χαρακτήρα, Χαρακτηρανάλυση, Ψυχιατρική οργονοθεραπεία, Ανατροφή παιδιών και αυτορρύθμιση, Κοινωνική οργονομία, Οργονομικός λειτουργισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρα­καλώ στείλατε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ημ. Έναρξης 01-10-2016 12:00 am
Ημ. Λήξης 01-10-2018 12:00 am
Cut off date 01-10-2018 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας 2ο Εισαγωγικό Σεμινάριο Οργονομίας

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή και η εξοικείωση με το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και με τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται .

Θα αναλυθούν η γνωσιακή θεωρία, το γνωσιακό προφίλ, τα διαγνωστικά κριτήρια και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις εξής διαταραχές : κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κοινωνική φοβία, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διαταραχή πανικού

Ημ. Έναρξης 08-09-2018 4:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 160 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης "Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων" αποτελεί μια ολοκληρωμένη προετοιμασία που θα οδηγήσει με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τόσο στη τράπεζα θεμάτων τόσο και στη μικροδιδασκαλία. Επιπλέον, τονίζονται τα βασικά θέματα της εκπαίδευσης ενηλίκων για όποιον επαγγελματία θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Ημ. Έναρξης 15-09-2018 12:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 205 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και διδασκαλία σε βασικές τεχνικές που χρειάζεται ο ειδικός για να προσεγγίσει τον άνθρωπο που ζητά την επαγγελματική του βοήθεια. 

Παρουσιάζεται ένα αυθεντικό μοντέλο προσέγγισης του «άλλου», που είναι χρήσιμο τόσο στον ειδικό, όσο και σε κάθε ανειδίκευτο πρόσωπο (π.χ. γονιό) που θέλει να ανοίξει το δρόμο στη θεραπεία της παθολογικής συμπεριφοράς.

Ημ. Έναρξης 15-09-2018 4:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 80 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σήμερα, με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλα είναι δυνατά στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης και η λύση έρχεται πολλές φορές από τη χρήση καινοτόμων τεχνικών αλλά και λίγης ανατρεπτικής σκέψης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κοινωνιολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φοιτητές κτλ.

Ημ. Έναρξης 16-09-2018 5:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 35 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη χρήση του διαγνωστικού εργαλείου DSM και η εξοικείωση με την κλινική συνέντευξη με βάση αυτό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθεί δωρεάν το DSM -V σε PDF.

Ημ. Έναρξης 22-09-2018 12:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 55 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μελέτη εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής , η εξέλιξή τους διεθνώς, καθώς και η διερεύνηση των παραγόντων που τις δημιουργούν και η ανάλυση των τάσεων της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κοινωνιολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, φοιτητές κτλ.

Ημ. Έναρξης 22-09-2018 5:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 65 €

Βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο σεμινάριο είναι η κλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω του γνωσιακού - συμπεριφορικού μοντέλου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και το πρακτικό μέρος (επιμέρους γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές- role- playing).

Ημ. Έναρξης 30-09-2018 5:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 35 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

"Πες μου και θα ξεχάσω. Δείξε μου και μπορεί να θυμηθώ. Κάνε με να συμμετάσχω και θα καταλάβω" Κομφούκιος

Έναρξη Σεμιναρίου στις 13 Οκτωβρίου 2018 με τίτλο: "Σχεδιασμός και Συντονισμός Ψυχοεκπαιδευτικών Ομάδων"

Οι ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες έχουν ως κεντρικό στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν τη ψυχολογική λειτουργία τους μέσω της ομαδικής αλληλεπίδρασης στο "εδώ και τώρα"

Ημ. Έναρξης 13-10-2018 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Αθήνα)

Το Προβολικό Ιχνογράφημα συνιστά μια μέθοδο ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με μακρά κλινική ιστορία. Αποτελεί μέθοδο διερεύνησης των ασύνειδων επιθυμιών, των φαντασιώσεων, των κινήτρων, των γνωστικών περιεχομένων, και, βεβαίως, των συναισθημάτων, μέσα από έναν εναλλακτικό κώδικα συμβολικής επικοινωνίας, αναγνώρισης και ανάγνωσης των αληθών ψυχονοητικών φορτίων των προσώπων.

Ημ. Έναρξης 13-10-2018 9:00 am
Θέσεις 10
Κόστος Συμμετοχής 180 €
Φορέας Animus Corpus

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).