Δομημένη Εκπαίδευση & Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα "Δομημένη Εκπαίδευση & Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό" προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης.

H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 700 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 500. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

1. Γενική Περιγραφή________________________________________
Είναι δεδομένο ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών στο φάσμα του αυτισμού βρίσκεται κάθε χρόνο στις τάξεις των σχολείων τόσο της ειδικής όσο και της γενικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές αυτοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας και να χρησιμοποιήσουν το υπάρχoν εκπαιδευτικό υλικό.
Στόχος λοιπόν της επιμόρφωσης είναι η κατανόηση από τους επιμορφούμενους:

  • των βασικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού και πώς αυτές επηρεάζουν την μάθηση.
  • της σημασίας της άτυπης αξιολόγησης για την επιλογή εκπαιδευτικών στόχων και την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε μαθητή με αυτισμό.
  • της εφαρμογής της δομημένης εκπαίδευσης στη σχολική καθημερινότητα και ειδικότερα
  • Δόμηση και οργάνωση περιβάλλοντος
  • Ατομικό ημερήσιο πρόγραμμα
  • Ατομικό σύστημα εργασίας
  • της αναγκαιότητας χρήσης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη μαθητών στο φάσμα του αυτισμού στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον και πιο ειδικά:
  • Βήμα προς βήμα κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού
  • Χρήση διαφόρων υλικών, προκειμένου να πετύχουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους που θέτουμε μετά την αξιολόγηση του κάθε μαθητή.
  • Ενδεικτική παρουσίαση τροποποιημένων μαθημάτων των σχολικών εγχειριδίων σύμφωνα με τις αρχές της δομημένης εκπαίδευσης

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς και δασκάλους. Επίσης, αφορά Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές των παραπάνω τμημάτων καθώς και γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και όποιον έχει ενεργό ενδιαφέρον και συστηματική ενασχόληση με τον κλάδο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και θέλει να καταρτιστεί με πρακτικές γνώσεις που θα τον βοηθήσουν να συνδράμει ουσιαστικά στην αρωγή και εκπαίδευση παιδιών με Αυτισμό.

2. Αναλυτικό Πρόγραμμα_____________________________________
Κατανομή Ωρών
10:00 - 10:30 Προσέλευση
10:30 - 15:30 Ώρες διεξαγωγής
12:30 - 13:00 Διάλειμμα

Σάββατο 27/02/2016
Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος - Παράγοντες που επηρεάζουν τη μάθηση
Άτυπη αξιολόγηση - Επιλογή εκπαιδευτικών στόχων
Δομημένη εκπαίδευση - Δόμηση και οργάνωση περιβάλλοντος - Βιντεοπροβολή
Ατομικό ημερήσιο πρόγραμμα - Ατομικό σύστημα εργασίας (μελέτες περίπτωσης)

Κυριακή 28/02/2016
Θεωρητική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας χρήσης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού - Ενδεικτική παρουσίαση τροποποιημένων μαθημάτων των σχολικών εγχειριδίων σύμφωνα με τις αρχές της δομημένης εκπαίδευσης
Κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού (πρακτικές - βιωματικές εφαρμογές & μεθοδολογία)

3. Πληροφορίες____________________________________________

Ημερομηνίες Διεξαγωγής
27 & 28 Φεβρουαρίου 2016
10:00 - 15:30 (πρόγραμμα 10 ωρών)

Χώρος Διεξαγωγής
Ξενοδοχείο GRAND SERAI | Δωδώνης 33 | Ιωάννινα
Χάρτης

Κόστος
Προεγγραφή έως 23/02/16

Φοιτητές / Άνεργοι: 125€  95
Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 145€  125
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 160€  145

Διαδικασία Συμμετοχής

1. Συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής ή καλείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας (2310230545 & 2117706766)
2. Λαμβάνετε την επιβεβαίωση της κράτησης μέσω email
3. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση, προχωράτε στην κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να δεσμεύσετε τη θέση σας, όπως αναφέρεται παρακάτω στη διαδικασία πληρωμής
4. Την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου πραγματοποιείτε την εξόφληση του υπολοίπου ποσού και ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Διαδικασία Πληρωμής

Βήμα 1ο  Προκαταβολή: Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (25€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:
EUROBANK 0026.0037.01.0200499162
(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)
Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ - ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Κ7 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.

*Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. (Mέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

Βήμα 2ο Εξόφληση: γίνεται την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης, καταβάλλοντας τα υπόλοιπα δίδακτρα στη γραμματεία της επιμόρφωσης και επιδεικνύοντας απαραίτητα i) το αποδεικτικό της τράπεζας και ii) το φοιτητικό πάσο / βεβαίωση ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση.

4. Προσκεκλημένες Επιμορφώτριες________________________________
Νίκη Βογιατζή
Χρύσα Καρρά

Βιογραφικό σημείωμα
Η Νίκη Βογιατζή και η Χρύσα Καρρά είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με εικοσιπενταετή και πλέον εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό. Εξειδικεύτηκαν στον αυτισμό, στο πρόγραμμα TEACCH, στη διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη μέθοδο των κοινωνικών ιστοριών, στα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας PECS και MAKATON. Διαθέτουν πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της CYGNET "Bernando's" για την εφαρμογή του προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης γονέων/φροντιστών παιδιών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Έχουν παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την ειδική αγωγή. Συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στο σχολείο και τη μετάβασή τους στο χώρο εργασίας. Έχουν συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, πρακτικά συνεδρίων, διαλέξεις, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχουν συγγράψει το βιβλίο: «Η Δομημένη Εκπαίδευση & η Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό». Είναι ιδρυτικά μέλη και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΄'ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ'' και στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

Η Νίκη είναι εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και πτυχίο Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Δίδαξε στο ΙΕΚ Σερρών στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάζεται στο ειδικό δημοτικό σχολείο Σερρών.

Η Χρύσα είναι καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινησιολογία και υποψήφια Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., με τίτλο διδακτορικής διατριβής: "Η επίδραση ενός δομημένου προγράμματος πρώιμης ψυχοκινητικής παρέμβασης με την υποστήριξη και συμμετοχή των γονέων στην ανάπτυξη και εκπαίδευση παιδιών στο αυτιστικό φάσμα". Δίδαξε στο ΙΕΚ και στο ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ, Σερρών και επόπτευσε την Πρακτική άσκηση στην ειδικότητα Δ΄ έτους Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής. Ως εθελόντρια είναι υπεύθυνη στα προπονητικά προγράμματα των SPECIAL OLYMPICS στις Σέρρες. Το 2011 εκλέχτηκε στην πενταμελή παγκόσμια επιτροπή για το snowshoeing στα Special Olympics με τετραετή θητεία. Για το εθελοντικό της έργο έχει βραβευτεί από τη Βουλή, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο της πόλης των Σερρών. Εργάζεται ως Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλτοτοπίου Σερρών.

5. Παροχές________________________________________________________
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης
Φάκελος συνέδρου
Μπλοκ σημειώσεων
Στυλό
Coffee Break

6. Πληροφορίες – Γραμματεία___________________________________
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.
Τ. 2310 230545 | 211 7706766
M. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Url. www.e-employ.gr
F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

* Για οποιαδήποτε πληροφορία την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης, επικοινωνείτε απευθείας με το 6945175015

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 27-02-2016
Ημ. Λήξης 28-02-2016
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 145 €

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :