Αφηγηματική Θεραπεία

AΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΊΑ Το πρόβλημα ως αφήγηση «Τα προβλήματα είναι ιστορίες που οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να λένε ο ένας στον άλλον».

Εισηγητής: Δημήτρης Καστριώτης, Ψυχολόγος, Συστημικη ψυχοθεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε αποφοίτους (ή και φοιτητές) τμημάτων ψυχολογίας, καθώς και άλλων σχολών κοινωνικών επιστημών όπως, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι, νηπιαγωγοί εκπαιδευτικοί. Επίσης σε επαγγελματίες των παραπάνω χώρων.

Σκοπός: Η εξοικείωση με την μεταμοντέρνα αυτή προσέγγιση, η οποία ανήκει στο πεδίο της συστημικής θεραπείας, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Περιγραφή:

- Θα αναπτυχτεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι αφηγηματικοί θεραπευτές.

- Συγκεκριμένα: Πως το πρόβλημα διαχωρίζεται από το πρόσωπο που το φέρει (εξωτερίκευση), την διαδικασία ανεύρεσης εξαιρέσεων της κυρίαρχης και προβληματικής αφήγησης και την επανασυγγραφης της ιστορίας και της ζωής του προσώπου.

- Κλινικά περιστατικά και εφαρμογές.

Ολιγομελή τμήματα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 2112143425 κιν 6972152645

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

TETAPTH 18/05/2016 ΩΡΕΣ: 18:30-22:00

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 40 ΕΥΡΩ (30 ΕΥΡΩ) ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 18-05-2016 6:30 pm
Ημ. Λήξης 18-05-2016 10:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 40 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).