Βία - Εγκληματικότητα - Παραβατικότητα

Σειρά ημερίδων «Ψυχανάλυση για όλους»


Βία- Eγκληματικότητα-Παραβατικότητα


Επί της «ανατομίας» του διαπράττειν στις διαταραχές συμπεριφοράς και στην παράνοια.


Με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο-ψυχαναλυτή


Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 15:00 έως 23:00


Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη, ανακοινώνει την οργάνωση Βιωματικής/Εκπαιδευτικής Ημερίδας με θέμα την ψυχαναλυτική προσέγγιση των ασυνείδητων κινήτρων του εγκλήματος και τη διαλεύκανση/νοηματοδότηση γενικότερα της αντικοινωνικής προδιάθεσης.


Η φονικότητα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους ψυχοπαθητικούς, ως η ζοφερή συνέπεια της αδυναμίας τους να τιθασεύσουν τις ενορμήσεις τους. Ωστόσο η βία, ακραία εκδοχή της επιθετικότητας, είναι δυνητικό χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπου. Απροσδόκητα γεγονότα, τυχαίες συγκυρίες, επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στις οποίες καλείται το υποκείμενο να επιβιώσει είναι σε θέση ν'αλλάξουν μια προβλεπόμενη συμπεριφορά και ν'αποτελέσουν προσδιοριστικό παράγοντα στην πρόκληση μιας επικίνδυνης συμπεριφοράς.


Η ψυχανάλυση κάνει λόγο για συμπλέγματα και απωθημένο υλικό (έννοια του δυναμικού ασυνειδήτου), τα οποία το υποκείμενο φέρει σε λανθάνουσα κατάσταση και που μπορούν να το οδηγούν στην εγκληματική κατάσταση υπό το κράτος συγκεκριμένων ενεστωσών συνθηκών. Πρόκειται για την εκδραμάτιση των νευρωτικών και άλλων συγκρούσεων, ως εκ τούτου εγκλήματα συμβαίνουν καθημερινά παντού, στο όνομα συστημάτων πίστης, από συμφέρον, από φθόνο. Ο εγκληματίας γίνεται αυτός για τον οποίο η πράξη έρχεται στη θέση του λόγου.


Σκοπός του σεμιναρίου είναι μεταξύ άλλων η εμβάθυνση της ανθρώπινης συμπεριφοράς ως το αποτέλεσμα μιας συνεχούς αλληλεπίδρασης του ατόμου με το περιβάλλον του. Έμφαση δίνεται στην πρόληψη και την άμυνα της κοινωνίας κατά του εγκλήματος.


Ο εισηγητής κ. Μπακιρτζόγλου Σάββας, απευθύνεται στην ομάδα των συμμετεχόντων και αναζητά τον διάλογο μαζί τους εφ'όλης της ύλης.


Τόπος: Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αθήνα, οδός Ιοφώντος 16, Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel), métro Ευαγγελισμός.


Κόστος: 55 ευρώ, για εγγραφές έως τις 3 Μαΐου 2016. Το κόστος ανέρχεται σε 70 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.


Σημείωση: Η κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονα με την προεξόφληση του κόστους. («σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες» σβύνει).

Πληροφορίες επικοινωνίας
Σάββας Μπακιρτζόγλου, Τηλ.: 210 8958269 – Fax: 210 8995436 Κιν.: 6977 651489
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 13-05-2016 3:00 pm
Ημ. Λήξης 13-05-2016 11:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 70 €
Τόπος διεξαγωγής ΕΠΕΚΕΙΝΑ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :