Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων


Το ταχύρρυθμο σεμινάριο «Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων» του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, διάρκειας 40 ωρών, απευθύνεται σε ειδικούς και σπουδαστές που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη συμβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση για τα συμβουλευτικά αιτήματα, η γνωριμία με τις μεθόδους συμβουλευτικής παρέμβασης, η πρακτική εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες, και κυρίως η ανάπτυξη των συμβουλευτικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στο σεμινάριο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση, στις βιωματικές ασκήσεις και το παίξιμο ρόλου.

Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής, καθώς ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης.


Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
Α. εισαγωγή στη συμβουλευτική: Συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας
Β. δεξιότητες συμβούλου: Δημιουργία σχέσης, διερεύνηση αιτημάτων, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης της αντίστασης στην αλλαγή, διαχείριση συγκρούσεων
Γ. δεξιότητες επικοινωνίας: εξοικείωση και εξάσκηση των συμβουλευτικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, όπως ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση κ.α.
Δ. εφαρμογή: Χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, γραπτές αναλύσεις περιστατικών, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών.

Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος:
Ένα απόγευμα την εβδομάδα. Σύνολο 40 ώρες εκπαίδευσης.

Κόστος συμμετοχής
Ιδιώτες: 500 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 400 ευρώ
Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 15-11-2016 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 500 €
Φορέας Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Αθήνα)

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).