Εκπαίδευση στην Εποπτεία

Στις 15 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά στην Ελλάδα εκπαίδευση στην ΕΠΟΠΤΕΙΑ, από την Play Therapy Greece. Είναι μια εκπαίδευση του εκπαιδευτικού οργανισμού APAC Ltd, αναγνωρισμένη από τον οργανισμό PTI/PTUK.
 
Η εκπαίδευση είναι βιωματική και σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επόπτης. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να γίνει σε 7 ημέρες, συν μια ημέρα follow-up. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν εποπτικές δεξιότητες, που βασίζονται στα μεγαλύτερα διεθνώς σύγχρονα εποπτικά μοντέλα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους θεραπευτές που διαθέτουν τουλάχιστον 500 ώρες θεραπευτικής δουλειάς με πελάτες, τις οποίες έχουν εποπτεύσει με τουλάχιστον 100 ώρες εποπτείας.

Ενδεικτικά απευθύνεται σε έμπειρους θεραπευτές, Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Παιγνιοθεραπευτές, Δραματοθεραπευτές, καθώς και Θεραπευτές μέσω Εικαστικών Τεχνών, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους που ήδη έχουν στην εποπτική τους δουλειά ή θα ήθελαν να αποκτήσουν την ιδιότητα του επόπτη.

Η εκπαίδευση αυτή στο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνει, εκτός άλλων και:

1. Το "Process model of supervision", "Seven eyed model", "Integrative model in supervision" και άλλα σύγχρονα μοντέλα εποπτείας (ανεξάρτητα από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις)
2. Θέματα Δεοντολογίας
3. Αντιμετώπιση διαπολιτισμικών θεμάτων
4. Διεύρηνση της δημιουργικότητας
5. Εξειδικευμένες δεξιότητες στην εποπτεία μέσω παιχνιδιού/δημιουργικών - εκφραστικών μέσων
6. Δεξιότητες για εποπτεία ατομική και ομάδων
7. Τα αναπτυξιακά στάδια της εποπτείας
8. Συνεδρίες εποπτείας με ανατροφοδότηση (feedback)

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για έμπειρους θεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές, είναι σε μεγάλο βαθμό skill based και στοχεύει στο:

1. Να βοηθήσει να αναπτυχθούν οι βασικές δεξιότητες εποπτείας
2. Να ενσωματωθεί η θεωρία με την πρακτική
3. Να εφαρμοστούν οι εποπτικές δεξιότητες και να ληφθεί ανατροφοδότηση (feedback)
4. Να προσφέρει προσωπική ανάπτυξη σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο
5. Να αποκτήσει κανείς δεξιότητες ώστε να είναι αποτελεσματικός στην επικοινωνία και την διαχείρηση ως επόπτης
6. Να διερευνηθεί η θεραπευτική σχέση μέσω του sand play και άλλων εκφραστικών/εικαστικών μέσων.

Ο σκοπός επιπλέον της εκπαίδευσης αυτής είναι να δώσει σε ήδη έμπειρους επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, επιπρόσθετες δεξιότητες με μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Η εκπαίδευση αυτή θα:
- Διευρύνει τις δεξιότητες συμβουλευτικής, θεραπείας και πρακτικής, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κλινική εποπτεία
- Προσφέρει δεξιότητες ώστε να ανταποκριθεί κανείς σε ατομική ή ομαδική εποπτεία
- Προσφέρει κατανόηση της σχετικής με την εποπτεία θεωρίας
- Θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κριτική και αναλυτική στάση του εκπαιδευόμενου πάνω στις διεργασίες του και την ανάπτυξή του

Πέραν της πρακτικής μέσα στο πρόγραμμα για να αποκτήσει κανεις την πιστοποίηση του θα χρειαστεί να κάνει κανείς κάποιες εργασίες, ανάμεσα στις οποίες προβλέπονται 3 book reviews, ένα case study με εποπτευόμενο και 40 τουλάχιστον ώρες εποπτευόμενης πρακτικής.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εποπτεία που παρέχει η Play Therapy Greece είναι πλήρως πιστοποιημένο από το PTI (Play Therapy International) και οι εκπαιδευόμενοι σε αυτό βρίσκονται στους καταλόγους των εποπτών του, ως trainees. Όταν οι εκπαιδευόμενοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, καταχωρούνται με τον τίτλο του Certified Supervisor στον κατάλογο PTI που είναι πιστοποιημένος από το PSA (Professional Standards Authority). Ο φορέας αυτός, με έδρα την Αγγλία, είναι ένας από τους ισχυρότερους φορείς πιστοποίησης διεθνώς για επαγγέλματα υγείας.
Επίσης το πρόγραμμα θεωρείται Post Qualifying Course και αναγνωρίζεται από το Leeds Beckett University, που σημαίνει ότι οι πιστοποιημένοι επόπτες μπορούν να εποπτεύουν θεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές που εκπαιδεύονται στην Αγγλία, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.

Το κόστος της εκπαίδευσης είναι 1.000 ευρώ + 24% ΦΠΑ για το πρόγραμμα των 7 ημερών και 100 ευρώ + 24% ΦΠΑ για το follow-up day. Η εξόφληση θα πρέπει να έχει γίνει 15 ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές, όσο υπάρχουν κενές θέσεις και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να εξεταστούν.

Η διαδικασία είναι η εξής:
- Ο ενδιαφερόμενος μαζί με τις λεπτομέρειες για την εγγραφή του λαμβάνει, συμπληρώνει στα αγγλικά και αποστέλει την αίτηση, για την προεγγραφή και την κράτηση θέσεως και καταθέτει μια προκαταβολή ποσού 240 ευρώ.
- Η αίτηση εξετάζεται και σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, αποστέλλονται στον ενδιαφερόμενο τα στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή του.
Σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματος συμμετοχής στην εκπαίδευση, η προκαταβολή επιστρέφεται στο ακέραιο, σε λογαριασμό που θα υποδείξει ο ενδιαφερόμενος.
- Εφ' όσον ο ενδιαφερόμενος γίνει δεκτός, πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού χρειάζεται να κάνει μια μικρή συνέντευξη μαζί μου, να εγγραφεί στο PTI (κόστος εγγραφής 80 ευρώ) και να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα (Ποινικό Μητρώο και συστατικές όπου παράλληλα θα βεβαιώνονται οι ώρες θεραπευτικής δουλειάς και εποπτείας).

Το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα να γίνεται μέλος του PTI (Play Therapy International).

Η εκπαίδευση γίνεται στην Αθήνα και ξεκινά το Σάββατο 15/10/2016.

Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Το ωράριο της εκπαίδευσης είναι 09:00 – 17:00 και οι ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος είναι οι εξής:
15 και 16/10/2016,
28, 29 και 30/10/2016,
17 και 18­­­/12/2016.

Για πληροφορίες – εγγραφές:
Νέλλη Μπουκουβάλα
Certified Play Therapist
Accredited Course Director for APAC Ltd and member of the academic team of Leeds Beckett University
210 – 7796100, 6985577627,
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 15-10-2016
Ημ. Λήξης 18-12-2016
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 1,000 €
Τόπος διεξαγωγής Play Therapy Greece

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :