Ετήσιο Εισαγωγικό Σεμινάριο - Το ξύπνημα του ματιού

Όταν το μάτι αντιλαμβάνεται χωρίς να αξιολογεί και να ονοματίζει τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το μάτι του αρχάριου νου, το "αθώο" μάτι.

"Έχω ανακαλύψει στην ζωγραφική, κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, που κάνει όλες τις άλλες, να φαίνονται σε σύγκριση ασήμαντες συνηθισμένες ασχολίες... Έχει να κάνει με την ανακάλυψη ότι όταν ζωγραφίζεις γίνεσαι ένα με το αντικείμενο που ζωγραφίζεις, κι όχι μόνο εσύ και το αντικείμενο σου αλλά κι οι αισθήσεις σου κι οι σκέψεις σου και το συναίσθημα σου κι η δράση σου. Όλα συντονίζονται! Όλα γίνονται ένα σύνολο: η οπτική αντίληψη, τα χρώματα, τα σχήματα, η υφή, η σύνθεση! "

Αυτά μας λέει η Μ.Milner... και αυτό το θέμα θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του Εισαγωγικού Σεμιναρίου. Η μύηση στο ξύπνημα του ματιού, του μελλοντικού Εικαστικού Θεραπευτή.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τη δύναμη της αυτόματης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης του ατόμου ως μέσου επικοινωνίας με τον εαυτό του και με το περιβάλλον. Επίσης, να μυήσει τους συμμετέχοντες στη θεραπευτική δύναμη των εικόνων και στη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε θεραπευτικό πλαίσιο.

Το εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς και καλλιτέχνες.Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και βιωματικό. Είναι διάρκειας 9 μηνών, ένα οκτάωρο το μήνα, σύνολο 72 ωρών ετησίως και προσμετράται ως μέρος του πρώτου εκπαιδευτικού έτους του Τετρετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Ημερομηνίες διεξαγωγής
23/10, 20/11, 18/12/ 2016
22/01, 19/02, 19/03, 30/04, 21/05, 25/06/ 2017
Ώρες διεξαγωγής
Κυριακή 10:00-18:00

Εισηγήτρια: Αναγνωστοπούλου Νιζέττα, Μ.Α., Artpsy, E.C.P.h.. Ψυχολόγος - Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος του ΚΤΨ.

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 23-10-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 25-06-2017 6:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :