Σεμινάριο Νηπιαγωγών

Εισηγήτρια:
Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς & εκπαιδευτικούς σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού μπορούν να ενσωματωθούν ομαλά στο κατάλληλο για εκείνα σχολικό περιβάλλον, αξιολογώντας δυναμικά τις δυσκολίες τους, την διαφοροποίησή τους από τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και τον εξατομικευμένο τρόπο μάθησης. Έχουν δυνατότητες μάθησης και ένταξης στο σχολικό περιβάλλον, οι ειδικοί δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ενισχύσουν αυτές τις δυνατότητες των παιδιών και να οργανώσουν το κατάλληλο σχολικό πλαίσιο.

Συχνά οι νηπιαγωγοί εκφράζουν την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το φάσμα του Αυτισμού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη σχολική μονάδα και τους τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς τους. Η άκαμπτη συμπεριφορά, η χειριστική συμπεριφορά, οι εκρήξεις θυμού, οι γενικότερες δυσκολίες στην συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένες τεχνικές και να περιοριστούν οι αρνητικές συμπεριφορές σημαντικά.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Στην συνάντηση θα αναλυθούν θέματα που αφορούν:

  • την αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος με βάση τη διαφοροποίηση από τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, αναγνώριση προφίλ παιδιού
  • την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών με την εφαρμογή πρακτικών τεχνικών και προγραμμάτων στο σχολικό πλαίσιο, πως κατευθύνουμε παράλληλα και τα άλλα παιδιά της τάξης,
  • τη σταδιακή ενσωμάτωση των αυτιστικών παιδιών στην τάξη με την εφαρμογή απλών συμπεριφοριστικών τεχνικών,
  • το ρόλο των νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών, πως ενημερώνουμε τους γονείς για τυχόν δυσκολίες του παιδιού που δεν έχει διαγνωστεί,
  • παρουσίαση της διαφορετικότητας μέσα από την παιδική βιβλιογραφία.

Θα χρησιμοποιηθεί βιντεοσκοπημένο υλικό με πραγματικά περιστατικά στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 22/09 30€
Για εγγραφές έως 23/09 40€
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link http://dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1404729807&lang=el και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (κόστος, ημερομηνίες, διαδικασία εγγραφής).

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ: 210-2830100 και 698 8080383.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 01-10-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 01-10-2016 1:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 40 €
Φορέας ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).