Δημιουργική Εποπτεία για νέους θεραπευτές

 Η ομάδα θα είναι ο τόπος - χώρος εμπερίεξης, εστίασης και διεργασίας θεμάτων που θα αφορούν:

  •  Στοχασμό και αναστοχασμό πάνω στο περιεχόμενο των θεραπευτικών συνεδριών, 
  • Διερεύνηση της στρατηγικής και των παρεμβάσεων που χρησιμοποιούνται από τον θεραπευτή,
  • Διερεύνηση της θεραπευτικής διαδικασίας,
  • Διερεύνηση της θεραπευτικής σχέσης,
  • Εστίαση στην αντιμεταβίβαση του θεραπευτή,
  • Εστίαση στην άμεση αλληλεπίδραση επόπτη, εποπτευόμενου σαν καθρέφτη μιας παράλληλης διαδικασίας,
  • Εστίαση στην αντιμεταβίβαση του επόπτη,
  • Εστίαση στο πλαίσιο

Για την διερεύνηση των θεμάτων θα χρησιμοποιηθούν προβολικές τεχνικές και τεχνικές ρόλου κυρίως μέσα από την δραματοθεραπευτική προσέγγιση. Με τις δημιουργικές τεχνικές θα εμβαθύνουμε σε θέματα όπως πχ δυναμικές της ομάδας, αναπαράσταση θεμάτων που έρχονται στη θεραπευτική συνεδρία, θέματα του θεραπευόμενου από μία συγκεκριμένη φάση της ζωής, συναισθήματα του εποπτευόμενου που αφορούν τη συγκεκριμένη συνεδρία, το πλαίσιο ή την εποπτική διαδικασία, αναπαράσταση της εποπτικής διαδικασίας, κοκ.

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν και θεραπευτές που δεν έχουν ακόμα αρχίσει να εργάζονται με στόχο την διερεύνηση και ενδυνάμωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας. H ομάδα θα γίνεται κάθε δεύτερο Σάββατο, ώρα 13:00-14:30, στα γραφεία της ΕΔΠΕ. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τον Ιούνιο 2018. Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής μέσω email ή τηλεφωνικά. ΕΔΠΕ: τηλ 210 7523682, Φ. Τριγάζη τηλ 6936726500 e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνη της ομάδας εποπτείας είναι η Φώφη Τριγάζη, Δραματοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια, Θεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας, Επόπτρια μέσα από τη Δημιουργική και την Καταξιωτική προσέγγιση. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών (Ε.Δ.Π.Ε), και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Είναι κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας και μέλος της Ε.Α.Ρ και της G.A.S.i. Το 1998 ίδρυσε το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης μέσα από την Τέχνη, στο Μαρούσι, όπου εργάζεται ως επόπτρια και θεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια και ομάδες.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 11-11-2017 1:00 pm
Ημ. Λήξης 30-06-2018 2:30 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :