Σχεσιακή προσέγγιση στη Θεραπεία Τραύματος

Σχεσιακή προσέγγιση στη Θεραπεία Τραύματος: Ξεπερνώντας τις περιπλοκές και τις προκλήσεις, 2ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη Morit Heitzler, Συνθετική-Σχεσιακή Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο Τραύμα, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια με 20 χρόνια εμπειρίας. 


Tο σεμινάριο θα εξετάσει τα παρακάτω θέματα στο πλαίσιο της θεραπευτικής δουλειάς με το τραύμα:

  • Αντίσταση, κολλήματα, απόσχιση που δεν διακρίνεται εύκολα ή δυναμική επανατραυματισμού
  • Ατμόσφαιρα καχυποψίας, ντροπή ή σκεπτικισμός που παρεμβαίνει στη θεραπεία
  • Αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στον θεραπευτή ή στη θεραπεία
  • Απρόβλεπτες ρήξεις, αδιέξοδα ή εκπραξίες

Κάποιοι από τους θεραπευόμενους που έχουν υποστεί τραύμα δεν ανταποκρίνονται καλά ή ανταποκρίνονται πολύ αργά στο είδος της προσέγγισης που ο θεραπευτής ξέρει ότι δουλεύει καλά με άλλους θεραπευόμενους. Θα αναλυθούν οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτές τις διαφορές.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα και ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μέσα από μια σύνθεση των διαφορετικών προσεγγίσεων της θεραπείας του τραύματος, όπου η κάθε μία προσέγγιση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν κάποια επαφή με την αντιμετώπιση του τραύματος και στόχος του είναι να τους υποστηρίξει να εμβαθύνουν, να διευρύνουν και να αναπτύξουν τη θεραπευτική τους προσέγγιση.

Η Morit έχει αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια μια συνθετική προσέγγιση για το τραύμα και αντλεί στοιχεία από τις πιο γνωστές τραυματοθεραπείες υιοθετώντας μια σχεσιακή προοπτική. Θα χρησιμοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία της για να κάνει επιδείξεις και προσομοίωση ρόλων μιας σωματικής-σχεσιακής προσέγγισης σε σχέση με τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τους θεραπευόμενους που έχουν υποστεί τραύμα.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φέρουν τα προβλήματα και τα διλήμματα της κλινικής τους δουλειάς. Θα λάβουν: υποστήριξη, εποπτεία, καθρέφτισμα του τρόπου εργασίας τους, καινούργιες, διαφορετικές ιδέες και τεχνικές από άλλες προσεγγίσεις εντός μιας ομάδας συναδέλφων.

Η Morit θα παρέχει μια σειρά θεωρητικών κομματιών για να βοηθήσει την ομάδα να αναπτύξει μια κοινή γλώσσα, ειδικά όσον αφορά στις σχεσιακές περιπλοκές που συναντούμε με τους θεραπευόμενους. Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να φέρουν τις δικές τους συγκεκριμένες ερωτήσεις και κλινικά θέματα στην ομάδα και η θεωρία θα πηγάσει από αυτά.

Προηγούμενοι συμμετέχοντες έχουν εκτιμήσει τον συνδυασμό θεωρίας, εξάσκησης και βιωματικής δουλειάς στα σεμινάρια της Morit. Σε αυτά τα σεμινάρια, επιπρόσθετα των αναλύσεων των σχετικών θεμάτων και προκλήσεων, η Morit θα προτείνει διάφορες βιωματικές ασκήσεις και ασκήσεις παρατήρησης που θα βοηθήσουν στο να ζωντανέψουν τα κλινικά περιστατικά.

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας
(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)

Ημερομηνία Σεμιναρίου: Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2019 (10.00 – 18.00)

Τόπος Διεξαγωγής: Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

Κόστος Συμμετοχής: €180 + ΦΠΑ [€160 Προεγγραφή μέχρι 29 Μαρτίου]

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 07-04-2019 10:00 am
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 180 €
Φορέας
Gestalt Institute of San Francisco Greece
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 51, Αθήνα 106 76, Ελλάδα
Gestalt Institute of San Francisco Greece
180 €

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :