Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Εμψύχωση Ομάδων Εφήβων και Νέων

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Εμψύχωση Ομάδων Εφήβων και Νέων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

Αντώνης Αντωνίου, Ψυχολόγος

Μαρία Γιούργη, MSc., Ψυχοπαιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Παύλος Σαλίχος, MA, Ψυχολόγος, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

ΕΠΟΠΤΕΙΑ: Πέτρος Πολυχρόνης, MD, ECP.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δευτέρα 17:30- 21:30 Δεκέμβριος 2018 - Σεπτέμβριος 2019 -

9 τετράωρες μηνιαίες συναντήσεις

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΚΜΑ- Κολωνάκι

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

  • 17/12/2018
  • 28/1/2019
  • 25/2/2019
  • 18/3/2019
  • 15/4/2019
  • 27/5/2019
  • 24/6/2019
  • 8/7/2019
  • 23/9/2019

Περιγραφή:

Μετά από επτά χρόνια συντονισμού των ομάδων εμψύχωσης εφήβων του ΑΚΜΑ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε όσα μάθαμε από τις ομάδες αυτές -αλλά και από άλλες περιοχές δουλειάς με εφήβους- με άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους σε αυτό το πεδίο. Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων και «παιχνιδιών» θα μάθουμε μαζί τρόπους και εργαλεία δουλειάς σε αυτό το ιδιαίτερο αναπτυξιακό στάδιο.

Οδηγός μας θα είναι η πληροφορία και η εμπειρία από τη δουλειά μας, η διεργασία της ίδιας της ομάδας του σεμιναρίου, καθώς και η σχετική θεωρία, με την οποία θα χτίζουμε γέφυρες μέσα από την ενεργό συμμετοχή και το βίωμα. Θα μοιραστούμε σκέψεις, βιώματα, προβληματισμούς και συναισθήματα, σε αυτή την αναζήτηση νέων ιδεών, πρακτικών και εργαλείων, μέσα από την αξιοποίηση της διεργασίας που θα αναδυθεί δουλεύοντας βιωματικά.

Στόχοι:

Στόχος είναι να δοκιμάσουμε εργαλεία και μεθοδολογίες, οι οποίες έχουν εφαρμογή στο σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της εποχής μας. Ακόμη, απαραίτητα συστατικά αποτελούν το ενδιαφέρον ή/και η περιέργεια να μοιραστούμε τα προσωπικά μας βιώματα, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις και να διερευνήσουμε τις νέες προοπτικές που ανοίγονται.

Δεξιότητες:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου μέσα στα πλαίσια των ταχύτατων αλλαγών που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία, η ανάπτυξη νέων ρόλων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, τη λειτουργικότερη επικοινωνία και αντιμετώπιση της συμπλοκότητας και των προκλήσεων, τις επιδράσεις των οποίων βιώνουμε τόσο στην προσωπική, όσο και την επαγγελματική μας ζωή.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν με ομάδες εφήβων σε οποιοδήποτε πλαίσιο ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια τέτοια δουλειά απευθυνόμενοι σε αυτό τον πληθυσμό. Προϋπόθεση αποτελεί η βασική εξοικείωση με αρχές διεργασίας ομάδας, αφού αυτό θα είναι και το βασικό μας εργαλείο δουλειάς.

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις: Πανεπιστημιακό πτυχίο σχετικής σχολής (ψυχολόγος, γιατρός, εκπαιδευτικός κ.ο.κ.) ή ΤΕΙ ανάλογης κατεύθυνσης, όπως επίσης και σε ανθρώπους που δουλεύουν με εφήβους και νέους εθελοντικά ή/και επαγγελματικά, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους στο πεδίο των ομάδων εμψύχωσης εφήβων και νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ στο 210 9880754 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 28-01-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Φορέας
ΑΚΜΑ
Epidavrou 9, Chalandri 152 33, Greece
ΑΚΜΑ

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :