Σειρά τριήμερων σεμιναρίων

Σειρά τριήμερων σεμιναρίων «Ψυχανάλυση για όλους»
«Βλέπω τα δάκρυά σου»
Θλίβομαι, μπορώ να ζήσω


Με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο-ψυχαναλυτή


Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
Αθήνα, οδός Ιοφώντος 16, Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel), métro Ευαγγελισμός.


Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη www.epekeina.gr), ανακοινώνει την οργάνωση τριήμερου βιωματικού/εκπαιδευτικού σεμιναρίου επί του πένθους ως την ψυχική διεργασία αντιμετώπισης της οδύνης μετά από τον χαμό ενός προσφιλούς προσώπου, την απώλεια υγείας, μιας ελπίδας, ενός σκοπού ζωής, μιας αυταπάτης.


Πρόκειται για ένα θεωρητικό και κλινικό σεμινάριο επί της εργασίας του πένθους, τη φυσική αρρώστια της ψυχής μας, προορισμένης να διεργάζεται την εσωτερική τρικυμία που συνεπάγεται ο χαμός. Υφιστάμεθα αποχωρισμούς από την στιγμή της γέννησής μας (ψυχοτραυματισμός της γέννησης). Η αντίδρασή μας στην απώλεια θίγει ολόκληρο τον οργανισμό μας στην πνευματική, ψυχική και σωματική του υπόσταση. Στη βάση πολλών ενοχλημάτων, «ακινητοποιήσεων» και ασθενειών υπάρχει μια θλίψη/οδύνη από κάποια απώλεια/χωρισμό που δεν έχει ξεπεραστεί.
Στις εργασίες του σεμιναρίου γίνεται διάκριση ανάμεσα στο φυσιολογικό και το παθολογικό πένθος. Στην πρώτη περίπτωση ο πενθών με το πέρασμα του χρόνου και με ακραία οδύνη, τείνει να ξανα-βρεί μέσα του, συμβολικά, το χαμένο αντικείμενο. Η δεύτερη περίπτωση αφορά στον νηπενθή άνθρωπο, αυτόν που δεν πενθεί, είτε γιατί αρνείται να εισέλθει σε ένα βίωμα οδύνης είτε γιατί, διαμέσου μιας φαντασίωσης ενσωμάτωσης, «αιχμαλωτίζει» το χαμένο αντικείμενο και δεν του επιτρέπει να αποχωρήσει (μελαγχολία με προεξάρχον σύμπτωμα την αυτομομφή).
Έμφαση δίνεται στην αξία του μοιράσματος και των συλλογικών τελετουργικών ως προς την έκβαση της εργασίας του πένθους, π.χ. νεκροδείπνα, μοιρολόγια κ.λ.π.


Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Μπακιρτζόγλου Σάββας απευθύνεται στην ομάδα των συμμετεχόντων ως συμπαραστάτης, αναζητά τον διάλογο μαζί τους και τους συνοδεύει ώστε να διατρέξουν τη θλίψη τους.


Κόστος: 110 ευρώ, για εγγραφές έως την 20η Ιανουαρίου 2016. Το κόστος ανέρχεται σε 140 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.


Σημείωση: Η κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονα με την προεξόφληση του κόστους σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες.

Πληροφορίες επικοινωνίας
Σάββας Μπακιρτζόγλου, Τηλ.: 210 8958269 – Fax: 210 8995436 Κιν.: 6977 651489
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://www.epekeina.gr

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 29-01-2016
Ημ. Λήξης 31-01-2016
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 140 €
Τόπος διεξαγωγής ΕΠΕΚΕΙΝΑ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :