Διαχείριση Άγχους & Χαλάρωση

Το σεμινάριο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που οδηγούν στην αυτογνωσία.

Στοχεύει στην αιτία του άγχους, που είναι ο ανθρώπινος φόβος και τα αρνητικά συναισθήματα για τις δύσκολες καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξερευνούμε την πηγή του άγχους και βρίσκουμε τους κατάλληλους τρόπους για την αντιμετώπισή του. Έτσι μαθαίνουμε να αποδυναμώνουμε το άγχος από τη ρίζα του και ανακαλύπτουμε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες μας και να ενταχθούν εύκολα στο πλαίσιο λειτουργίας της ζωής μας.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν τρία μέρη:

Διάλεξη σχετική με το θέμα της κάθε συνάντησης όπου δίνονται χρήσιμες πληροφορίες και διάφορες εναλλακτικές αντιμετώπισης του άγχους.
Συζήτηση στο θέμα που παρουσιάστηκε.
Χαλάρωση, όπου θα δίνονται απλές τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να εφαρμοστούν στη καθημερινότητα.

Στόχος είναι να υπάρχει διαδραστικότητα, έτσι ώστε σε κάθε παρουσίαση να εμβαθύνουμε όλο και περισσότερο σε αυτά που μας αγχώνουν και να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Στo σεμινάριo κατανοούμε:

Πώς δημιουργείται το άγχος και άρα το βέλτιστο τρόπο διαχείρισης.
Χρόνιο άγχος.
Έννοια ψυχαναγκασμού/ιδεοληψίας και σύνδεση με άγχος.
Φοβίες και κρίσεις πανικού.
Μετατραυματικό στρες.
Αγχώδης διαταραχές και που οφείλονται.

Αναλυτικά:

1η Συνάντηση: 9 Ιανουαρίου – Κατανόηση του άγχους. Πως μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος και να εξαλείψουμε το στρες. Εισαγωγή στην έννοια του άγχους και βασικές κατευθύνσεις που βοηθούν στην επίτευξη και τη διατήρηση της πολυπόθητης από όλους μας καθημερινής ηρεμίας.

2η Συνάντηση: 6 Φεβρουαρίου – Αναγνώριση του άγχους και του χρόνιου άγχους σε όλα τα στάδια του και τεχνικές σταδιακής εξάλειψης του χρόνιου άγχους. Πώς ο τρόπος σκέψης μας, δημιουργεί και αναπαράγει συνεχώς τα ίδια μοτίβα άγχους και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

3η Συνάντηση: 5 Μαρτίου – Αναζητώντας τις αιτίες του άγχους και την εξουδετέρωσής τους. Ανάλυση των αιτιών του άγχους και την αντικατάστασή τους με θετικές συνήθειες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

4η Συνάντηση: 2 Απριλίου – Εσωτερικές συγκρούσεις και κρίσεις πανικού. Οι εσωτερικές συγκρούσεις ως παράγοντας άγχους. Ανάλυση της σχέσης της εσωτερικής σύγκρουσης με τις κρίσεις πανικού. Πώς να εξαλείψουμε τις συγκρούσεις αυτές μέσω της εσωτερικής αναζήτησης.

5η Συνάντηση: 7 Μαΐου – Η αυτογνωσία ως βασικός παράγοντας δημιουργίας κατάστασης ηρεμίας. Η κατανόηση της ολιστικότητας του ανθρώπου, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Πώς η επίτευξη της ισορροπίας σώματος, λόγου και πνεύματος συντελεί στην επίτευξη της ευημερίας.

6η Συνάντηση: 4 Ιουνίου – Διαχείριση άγχους σε κρίσιμες καταστάσεις. Επιλογή του κατάλληλου τρόπου διαχείρισης του άγχους όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες συνθήκες. Τρόπος διαχείρισης του μετατραυματικού στρες, ώστε να επανακτήσουμε ψυχική υγεία για την υπόλοιπη ζωή μας.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλέφωνο 6941482725.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 06-02-2016 11:00 am
Ημ. Λήξης 04-06-2016 11:00 am
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 25 €
Τόπος διεξαγωγής Δήμητρα Αντωνιάδου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :